Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Idén is latyakban futottak

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Február végén rendezték a szokásos Latyakfutást Bogács, Cserépfalu és Bükkzsérc között.


Galéria a képre kattintva nyílik

Idén százan érkeztek az ország minden tájáról, hogy részt vegyenek a latyakfutáson. A rendezvény ismét rászolgált nevére, hiszen sárban futottak a versenyzők. A legjobb Csécsei Zoltán például Marcaliból érkezett, s egy órán belül teljesítette a távot.
- Ez lényegében levezetés volt, hiszen ultra távokat, negyven kilométer felettieket szoktam futni. Idén már hat maratonit futottam le. Interneten találtam a versenyt, s megtetszett a neve, s szeretek is terepen futni. Nem volt túl jó a pálya, kerülgetni kellett a pocsolyákat, de ez kis ügyességgel sikerült. GOndot okozott, hogy nem ment előttem senki, így magamnak kellett kitalálni, merre kell menni. Szintes, technikás volt a pálya, ennek ellenére, ha a második helyezett jobban rám jön, mentem volna jobb időt is - mondta el a győztes. Hozzátette, idén öt 12 órás futás, 2 ironmane és egy 24 órás kerékpározás szerepel a tervei közt, valamint néhány rövidebb, maratoni, félmaratoni verseny.
Az ózdi Ihász veronika a hölgyek közt lett a legjobb, az Ózdi Teknőc Egyesületben három éve sportol, ma már azért, mert megszerette a futást.
- Először voltam itt, méghozzá csapattársaim javaslatára, akik tavaly már voltak a versenyen, s azért is, mert viszonylag közel van. Jó volt, szép volt a táj. Ózdon is főleg a környező hegyekben futok, ott is gyönyörű a táj. Az időeredményemmel nem vagyok túl elégedett, jobbat szeretnék ennél.  Végigfutottam a telet, március végén és ősszel maratont futok, s az ózdi hegyi futáson is részt veszek - osztotta meg tapasztalatait és elképzeléseit Ihász veronika.
A legjobb kövesdi Takács András lett, aki harmadik helyen végzett. Szerinte a pálya megfelelő volt, s ideje a megfázásához képest jó. Mint mondta, már öregszik, az egészség megőrzése miatt fut inkább, de a fiatalokat mindig jó lehagyni, most is az volt.
- Idén a szokásos versenyeken veszünk részt a METRI-vel. Vannak köztünk most is fiatalok, de kevesen, hiszen kemény sport lévén ez nem motiválja a gyerekeket. Nehéz őket kemény munkára fogni, nem egy leányálom a futás, sokszor lélekölő nekik róni a kilométereket - fejtette ki Takács.
Bajzát László, a verseny szervezője idén is inkább a szervező munkára összpontosít már, bár vesz részt úszásokon is. januárban Egyiptomba szervezett úszást, nyárra Máltára szeretne összehozni egy csapatot. A szokásos versenyein, így a Balaton átúszáson igyekszik ott lenni, s öregbíteni a város hírnevét.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés