Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Hatvan percnyi küzdelem volt az elvárás

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

A foghíjas lövősort nézve elégedett a Békés elleni mérkőzéssel Drizner Péter.

 

- A Békés elleni meccs komolyabb erőpróba volt, mennyire vagy elégedett a mutatott játékkal annak tükrében, hogy voltak hiányzók?

- Pozitív az összkép, ahogy az abonyi mérkőzés után is. Azt nem tagadhatjuk, hogy követtünk el elemi hibákat, de erre számítottunk. Megbeszéltük a játékosokkal, hogy az első számú elvárás, hogy az elsőtől az utolsó percig adjanak ki mindent magukból, küzdjenek, kaparjanak. Semmi kritika nem érheti őket, csúsztak-másztak a pályán minden kipattanó labdára, volt, hogy ketten vetődtek és úgy tudtuk megszerezni. A legfontosabb feladatot végrehajtották. Természetesen voltak hibák, mind védekezésben, mind támadásban. A  védekezésbelieket könnyebb lesz kiküszöbölni, ha a hiányzók visszajönnek. Akkor magasabb, erősebb falunk lesz a mostaninál. A támadást többet kell gyakorolni, meg kell érezni egymást. Egyrészt más mozgását, másrészt voltak hibák, amelyek tétmeccsen nem jöhetnek elő. Nem történhet olyan, hogy emberelőnyben egy méterrel arrébb állok, mint ahová meg van beszélve. Ez ilyenkor normális. Jövő héten hétfőn és kedden sok videó lesz erről a mérkőzésről, egyénileg és a csapattal is leülünk.

- Gyakoroltuk a végjátékot is, mit szólsz, hogy ennyire éles volt?

- Sajnos a vége előtt hat-hét perccel volt egy emberelőnyös játékunk, ami második nekifutásra sem működött pont az előbbiek miatt. Arra elment az utolsó időkérés. Jobb lett volna a végjátékot lejátszani úgy, hogy még bent van és le tudjuk tenni a táblát az utolsó támadásban. Így azért sokkal nehezebb megszervezni. Bízom abban, hogy a bajnokin be tudjuk tartani a harmadik időkérést ezekre az éles helyzetekre.

- Az, hogy háromról lett iksz baj, vagy nem?

- Ha 23-20-nál ráteszünk még egy gólt, akkor biztos, hogy megvan. Bánt persze, azért a győzelem sokkal édesebb mint egy döntetlen, persze az is jobb mint a vereség. Ha előtte azt mondják, egy ilyen ki-ki meccset játszunk és váltakozik, ki vezet, azt mondom rendben van, annak tükrében hogy most a lövősorunk ilyen foghíjas volt. Amúgy nincs rendben, ezt a Békést itthon meg kell vernünk, de idegenbe is két pontért megyünk.

- Mennyi lehetőséget tudtál adni a második sornak, eleget, ennyit terveztél?

- Széleken körülbelül ennyit. Hangyelnek van egy kis sérülése, a csapatorvos azt mondta játszhat vele. Nem tűnik komolynak, leérkezésnél néha előjön egy fájdalom, ami hamar elmúlik. Neki öt perccel többet szántam, de így is jó volt, góllal tudott búcsúzni. Fábiánnak ennyit gondoltam, élt is a bizalommal. Horváth Lórinak picit többet szerettem volna, de úgy alakult a játék, hogy most ennyi jutott. A kapuban mérkőzés közben döntöttem úgy,  hogy az eredetileg gondolt 15-20 percet most Bartók Levente helyett is Tóth Koppány kapja meg. Látszott, hogy meccsben lesz, a végén fontosakat hárított, most kapott 60 perces terhelést. Előfordul majd bajnokikon is, hogy 60 percet fog kapni, úgyhogy nem volt rossz dolog. Másrészt Leventének lesz még bőven alkalma védeni a felkészülés alatt, úgyhogy nem tragédia.

- Hogy alakul a folytatás a felkészülésben?

- Jövő héten Nyíregyházára megyünk, majd hétvégén Ózdra egy tornára, ahol a házigazdán kívül a Debrecennel játszunk. Majd utána kedden Gyöngyösre látogatunk idegenbe, illetve a Törökszentmiklósi Székácshoz. Ezzel zárjuk augusztust, utána lesz három nap pihenő. Onnantól kezdve éles, ugyanis  Magyar Kupa szerdán Kisvárdán, ami kötelező, majd szombaton az utolsó finomhangolás Fehérgyarmaton, a dupla edzőmérkőzésen minden be fogunk tudni gyakorolni amit kell. S jön a Lajosmizse, ami szintén kötelező.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés