Breaking News:
Aki így tud játszani, az komoly élcsapat - 2018. február 19. hétfő, 00:41
Csupaszív játékot mutatott az MKC - 2018. február 18. vasárnap, 23:41
Bravúros győzelem Algyőn - 2018. február 18. vasárnap, 23:05
Megerősödött Algyő ellen játszanak - 2018. február 16. péntek, 21:53
Ötször kellett megnyerni a mérkőzést - 2018. február 12. hétfő, 00:28
Nyolc góllal verték a Törökszentmiklóst - 2018. február 11. vasárnap, 05:08
Kellő koncentráltság és akarat - 2018. február 09. péntek, 22:53
Legyőzte bolgár ellenfelét az MSE - 2018. február 06. kedd, 00:13
Mezőkövesdi tűzoltó nyerte a snowboard-versenyt - 2018. február 05. hétfő, 22:13
Tisztes helytállás, kis szerencse - 2018. február 04. vasárnap, 17:34

Irányítani kell a mérkőzést

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

A négy meccsen két pontot szerző, de veszélyes Balassagyarmathoz látogat az MKC.

 

A Törökszentmiklósi Székács otthonában nyert,  azon kívül háromszor kikapott eddig a Balassagyarmat, igaz, kétszer bajnokesélyes csapattól, a Balmazújvárostól és a Békéstől, mindkétszer kis különbséggel. Legutóbb a DEAC ellen idegenben szenvedtek szűk vereséget.

Drizner Péter: A tabella most hazudik a Balassagyarmat játékerejét tekintve, mert nem egy rossz csapat. Attól függetlenül, hogy kevesebben vannak azok, akiket be szokott tenni az edző hosszabb időre, - majdhogynem egy sorral, nyolc emberrel játsszák végig a mérkőzést - végig bírják. Mivel minden héten hatvan perceznek a kulcsjátékosok, ezért bírják erővel. Komoly játékosaik vannak, két lövőjük nagyon jónak számít ebben az osztályban, a két szélsőjük is jó, s a héten igazoltak Ózdról egy beállót, aki már játszott ott korábban. Gondolom, hogy vele picit másabb lesz a csapat játéka. Munkácsi Robin érkezése előtt máshogy készültünk belőlük, így kicsit alakítottunk a terveken. Továbbra is az az elképzelésünk, hogy mi irányítsuk a mérkőzést, rá szeretnénk erőltetni az akaratunkat a Balassagyarmatra és elhozni a két pontot.
Szerdán pihenőt kapott a csapat, fakultatívan lehetett futni és kondizni, ezzel sokan éltek is. Csütörtökön két részre bontottuk a csapatot, hogy nagyobb terhelést kapjanak, hatvan perc egyéni képzés, negyven perc erőnléti munka volt, délután videó és labdás edzés. Pénteken egy edzéssel és videózással készültünk.
A ziccereket csütörtökön délelőtt gyakoroltuk, ennyit tehetünk, elmondjuk a játékosoknak, amit egyébként tudnak, hogyan kell ziccert lőni, mikre kell figyelni, honnan kell felugrani, milyen szögben. Ez egy nagy csata kapus és mezőnyjátékos között. Sokszor ez tűnik a legegyszerűbb dolognak, viszi egyedül a labdát, pattogtatja a játékos, odaér, belövi. De nem egyszerű, a kapusnak annyi előnye van a számos hátrányos helyzet mellett, hogy föl tud készülni fejben. Míg mérkőzés közben, amikor egy gyors húzásban beugrik a játékos a kapuelőtér fölé, a kapus sokszor mozgásból jön, esélye nincs kitalálni az ellenfél gondolatait. Ziccerben van lehetőség, van pár másodperc, míg odaér a játékos, a kapusnak átfuthat az agyán, amit videón nézett. Ezért szokták ezt a kapusok nagyobb százalékban védeni, mint a felállt fal elleni ziccereket. Ettől függetlenül nem felmentés a játékosainknak, mert a felkészülés alatt és a tétmérkőzéseken is bőven átlag (85 százalék) alatt, szerintem hetven százaléknál is kevesebbel lőjük be ezeket a helyzeteket.
Védekezésben a Nyíregyháza elleni mérkőzéshez képest javulni kell, a Balmazújváros elleni első 40 perchez képest nem feltétlenül, az utolsó húszhoz viszonyítva mindenképpen. Összességében, ha az átlagot hozzuk, az elég, de mindig azt tervezi az ember, jól fog védekezni, s nem mindig jön össze. Megnéztük, ki ellen hogy kell védekezni, ők meg azért vannak, hogy minket átjátsszanak, kicselezzenek, átlőjenek. Nagy csata lesz, mert az a 4-5 játékosuk komoly erőt képvisel.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés