Breaking News:
Az ózdi meccs mutatja meg, mit ér a mostani döntetlen - 2017. december 11. hétfő, 00:31
Versenyben akarnak maradni a bronzéremért - 2017. december 11. hétfő, 00:09
Jól felkészült a Kecskemét - 2017. december 10. vasárnap, 23:49
Pontvesztés a Kecskemét ellen - 2017. december 10. vasárnap, 22:58
Alkalmatlan időjárás, alkalmatlan pálya - 2017. december 10. vasárnap, 15:57
Egyszerűsíteni kellett a játékot - 2017. december 10. vasárnap, 14:34
Nem tragédia a balmazi döntetlen - 2017. december 10. vasárnap, 13:46
Áramszünet után gólszünet - 2017. december 09. szombat, 22:26
Az őszi elsőség a cél - 2017. december 09. szombat, 14:50
Mentálisan, fizikálisan is készek a harcra - 2017. december 09. szombat, 02:23

Nem hozták ki, ami benne volt az első húsz percben

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Drizner Péter szerint az első félidőben el kellett volna dönteniük a mérkőzést.

 

Drizner Péter: Ilyen egy NB I/B-s rangadó, mindig ilyen volt, mindig ilyen lesz. A küzdelem dominál, nem feltétlenül a szép játék. Mindkét csapat rettenetesen akart, kioltotta az egyik a másik erősségeit. Az ellenfél gyengeségeit most nem tudtuk úgy kihasználni. Eddig jobban ki tudtuk aknázni ezeket, amit előre megbeszéltünk, ezzel most voltak problémák. Nem játszottunk jól, de így is nyerhettünk volna. Ha jól játszunk, az első félidőben lerendezzük a meccset, ahogy azt kell. A jó játék nem lehet elvárás, csak egy két osztállyal lejjebb lévő csapat ellen. Egy rangadón, idegenben csak egy vágyálom. Most nem jött be, de gratulálok a srácoknak, nagyot küzdöttek.
Ilyen alacsony gólszámon még nem tartott senki bennünket, úgyhogy a Békésnek is jó volt a védekezése. Az első negyedórában olyan védekezést vittünk a pályára, amivel már ott meccset kellene nyerni normál esetben, nekünk csak 4-5 gólos előnyünk lett belőle, pedig átlagos támadójátékkal 7-8-9 góllal is lehetett volna vezetni. Nem mondom, hogy rosszul játszottunk, mert ez a békési védelem nagyon erős volt, nagyon apró dolgokon múlt a siker. A végjáték is mutatja, 1:40-nel a vége előtt kértünk időt, megbeszéltük, hogy kétszer mi támadunk, s egyszer ők, s bejött 2/0 és 1/1, ráadásul passzívnál, hatodik passznál. Ez rettenetesen fájdalmas. Innen minimum egy góllal kellett volna távoznunk. Sajnálom, hogy nem viszünk haza pontot, mert megérdemelték volna a játékosok. Amit kértem: a hatvan percig koncentrált játékot, azt, hogy egy pillanatra se essünk szét mint csapat, ezt teljesítették. Sajnálom hogy ez nulla pontot ért.
Sok mérkőzés van úgy, hogy van egy szakasza, ami kevés gólos, itt is felével több gól esett a második félidőben mint az elsőben. Az első félidő 20. percéig két gólt kaptunk, ami azt jelenti, hogy rengeteg védésünk, labdaszerzésünk van, abból sok gyorsindítási lehetőség van, ezeket hellyel-közzel használtuk ki. Ziccerhiba, passzhiba volt ebben, ott kellett volna többet kihasználni és lett volna 2-9. Öt gólról még fel lehet állni, egy Békésnek hazai közönség előtt méginkább, de 7-8 gólt ledolgozni rettenetesen fárasztó, ledolgozzák, s puff, visszaesnek, kikapnak.
A végjátékot lemodellezni edzésen lehetetlen, a Békésben Oláh és Cifra szerintem száz ilyet is játszott éles meccsen ilyen helyzetben. Meg is mutatták, hogy mennyit számít a rutin. Nálunk egy nagyon pici fegyelmezetlenség volt, vagy inkább a fiatalságból adódó taktikai jellegű hiba. Nem erre ment rá a végjáték és a mérkőzés. A tanulság, hogy ott higgadtnak kell maradni, nagyon az eseményeket néztük, nem tudtunk hideg fejjel gondolkodni. Amikor egy játékos teljesen fókuszált, jó formában van, akkor a mérkőzést nem a két szemén látja, hanem föntről látja, hogy mi történik. Nálunk volt olyan, aki a szemével látott, nem látta az órát, nem látott mást. Ez a következő meccsen, ugyanilyen szituációban sokkal jobb lesz, pár játékos most ezen túlesett, a következő végjátékunkat megnyerjük, bárki ellen is lesz az.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés