Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Az ózdi meccs mutatja meg, mit ér a mostani döntetlen

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Drizner Péter a végén a biztos pontszerzést tartotta a legfontosabbnak, nem sikerült megtörni a Kecskemétet.

 

Drizner Péter: Igazságos a pontosztozkodás, mindkét csapat jól küzdött. Mi az első félidőt nagyon rosszul kezdtük, illetve amikor megfogtuk a Kecskemétet, akkor megint sok butaságot csináltunk. A fegyelmezetlenséget, könnyelműséget nem is értettem, mert eddig nem volt ránk jellemző. A második félidőben nagyon kellett kaparnunk, hogy mínusz négyről fordítsunk. Nem tudtuk leütni őket kétgólos előnynél, ilyenkor törvényszerű, hogy ők új erőre kaptak. Érdekes a döntetlen, páratlan pontunk van, a riválisainknak páros. Ha jövő héten nyerünk, akkor oké, az Ózd mérkőzés adja meg a választ, hogy mi ennek a pontnak az értéke. Ellenünk tört meg, - amit nem hiányoltam -, hogy a Kecskemét megmutatja, milyen jó csapat. Ettől tartottunk, szurkoltunk nekik, hogy Békésen nyerjenek, ott kikaptak egy góllal. Lehetett volna rosszabb is, lehetett volna jobb is, igazságos a döntetlen. A végjátékban már picit defenzívebb az ember, azt mondja, legalább az egy pont legyen meg, nem bánja, ha nem nyer. Persze a játékosok máshogy érzik, nekik olyan, mintha kikaptunk volna. Edzőként ilyenkor jobb a pont. Ha minden héten fölírunk egy pontot a táblára, az kétpontos rendszerben nem rossz dolog. Kicsit csalódott vagyok, de nem nagyon elégedetlen.
Vojinovics kézsérülést szenvedett, annak is örültünk, a védekezést végig tudta csinálni. Zelei Botond nagyon jól elkapta a fonalat, talán a szezon legjobb mérkőzését játszotta. Ennek örültünk. Picit megvoltunk lőve, balátlövőben kellett volna a frissítés, Kovács Bencének nagyon jó megoldásai voltak, majd hullámzott. Kellett volna öt perc neki, amikor csak védekezik, de nem tudtuk megcsinálni. Amikor nyáron beszélgetünk játékosokkal, mindenki 60 percet akar játszani. Ez nem probléma, meg kell tanulni ezt is, nehéz, kell hozzá rutin, amikor érzem, hogy hullámzom, akkor egy jó megoldás után nem akarok azonnal rádobni még egyet, vagy eldönteni a meccset, hanem picit háttérbe vonulok, teszem a labdát. Ez az évekkel fog megjönni, reméljük, itt fogja kamatoztatni. Szélre nem jöttek jól a labdák, voltak jó helyzeteink, amikor ha direkt passzból, húzásból letesszük a labdát, meg lehetett volna őket játszani, ez nem sikerült. Nyilván ez a lövőknek is a hibája, de ilyenkor nem kell erőltetni. Ha nem megy a szélsőjáték, akkor jobban kell támadni kifelé, a kettesnek megvan a belemenés veszélye. Ez ilyen volt, a beállós játék az egyik fő fegyverünk, megpróbáljuk jól használni.
A kecskeméti kapusok magukhoz képest biztos nagyot hoztak, mi pedig el voltunk kényeztetve eddig, vannak ilyenek is, amikor közepest hozunk. Volt egy fontos hetes védése Koppánynak, de az igazi bravúrok most hiányoztak. Készültünk ezekre a lapos lövésekre, az irányítójuknak ez a specialitása, bokamagasságban lőtt az első félidőben. Volt, amikor nem tudtuk megoldani, volt, amikor igen, volt, amikor pechünk volt. Jobban kell ellene teljesíteni tavasszal, mert ennyi gólt nem kaphatunk a kedvenc lövéséből.
Nagyon nehéz lesz a megyei rangadó, másképp kell készülnie a játékosnak, nagyobb nyomás alatt fog játszani a közönség részéről. Vannak, akik egy meccsre mennek ki egy évben, erre, hogy buzdítsák a csapatukat. Nyilván Mezőkövesdről is többen fogják elkísérni a csapatot. Ha tanultunk abból, hogy kell nyomás alatt játszani ma, s lesz tapasztalata ebben ennek a nagyon fiatal csapatnak, bízom abban, hogy ott ez pontokban mutatkozik meg.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés