Breaking News:
Irányítani kell a játékot - 2018. november 25. vasárnap, 16:28
Továbbjutott a Magyar Kupában az MKC - 2018. november 22. csütörtök, 00:21
Vereségek után érkezik a Veszprém - 2018. november 05. hétfő, 21:33
Végig tapadni a Tatabányára - 2018. október 20. szombat, 15:11
Felszabadult játékot vár Buday Dániel - 2018. október 13. szombat, 00:06
Vasárnap rangadó az Eger ellen - 2018. október 06. szombat, 21:40
Kevesen is megnehezítnék a fürediek dolgát - 2018. szeptember 28. péntek, 22:25
Az olimpiai helyszínnel ismerkedett Érdi Mári - 2018. szeptember 26. szerda, 18:14
Sárosi bemutatkozott a felnőttek között - 2018. szeptember 18. kedd, 23:05
Villámrajttal verték a Diósgyőrt - 2018. szeptember 15. szombat, 23:00

Gyorsabban játszani, gyorsabban tanulni

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Tizenhét ponttal a harmadik helyről várja a tavaszt a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata. Drizner Péter vezetőedző értékelte az őszi szereplést.

 

- Egész jó első félévet zárt a csapat, ahhoz képest, amit mindenki gondolt arról, hogy ilyen kiegyenlített mezőnyben hová érhet. Mennyire vagy elégedett a mutatott játékkal, pontszámmal, helyezéssel?

- Ha két hete azt mondják, hogy 17 pontunk lesz, azt mondom, nem leszek elégedett, de augusztus elején természetesen elégedett lettem volna. A helyezés rendben van, lehetett volna szebb is, de nem vagyunk rossz helyzetben. A mutatott játék több volt, mint amit várhattunk. Azt gondoltam, sokkal döcögősebb lesz, a Lajosmizse elleni meccsünk és a vége volt ilyen, a köztes meccsek nagyon sok szép dolgot hoztak. Jó félévet zártunk, de nagyon kiegyenlített a mezőny. Látni kell, hogy sokszor mi jöttünk ki jól olyan apróságokból, amelyekben a véletlen is szerepet játszik. Azért kell dolgoznunk januárban, hogy ha nem mi jövünk ki ebből jobban, akkor se vesztesként jöjjünk le a pályáról, hanem nyerjünk. Tudjunk mérkőzést nyerni rossz játékkal is, ez Ózdon például nem ment. Egy igazi jó csapat akkor is bedarálja a mérkőzést, amikor nem megy a játék. Mi pedig amikor nyertünk, jól is játszottunk. tehát ebben kell javulnunk. Erősebbnek kell lennünk, gyorsabban kell játszanunk. Megpróbálhattunk gyorsabban játszani, de ezzel megnőtt a hibaszám. Ha ezen javítunk, gyorsulunk és alacsonyabb lesz a hibaszám, rendben leszünk. Nagyon nehéz lesz a tavasz. Az ellenfelek is úgy nyilatkoztak meccs előtt – amit persze nem hittünk el –, hogy az NB1-ből kiesett Kövesd ilyen erős, olyan erős, pedig a szezon első felében úgy voltak vele, hogy kik ezek. Most már azért készülni fognak kettőzött erővel, s nekünk is pár dolgon újítanunk kell. Ezek apróságok, középkezdésből sokkal eredményesebben kell játszanunk, a lerohanást is jobban kell vinni, felállt fal ellen pedig gyorsabban kell tenni a labdát, mert gyorsaságban a mezőny közepéhez tartozunk, az pedig kevés.

- Mivel voltál elégedett?

- Azzal, ahogyan egységet mutattunk. Nagyon jó közösség alakult ki, sokszor egymásért küzdöttek a játékosok az edzéseken, a meccseken is, ez pontokban is többletet jelentett. Ezt meg kell tartani. A kapuban Tóth Koppány jó féléven van túl, reméljük, tavasszal is így lesz. Az összkép pozitív, de minden területen kell javulunk, akkor lehetünk eredményesebbek. Picit okosabbnak kell lennünk, hamarabb tanulni meg dolgokat. Ha megpróbálunk edzésen egy új dolgot begyakorolni, eljutunk vele egy bizonyos szintre, de ha két hétre rá elő kell hívni, nagy a visszaesés. Picit új verziókat kellene alkalmazni az alapjátékból minden ellenfél ellen. A cél, hogy sokkal tudatosabbak legyünk, emlékezzünk a játékokra. Ezért nem is csináltunk extra dolgokat, nem is akarunk, de picit színesebben kell támadnunk, mert látszik, hogy átlövésekben van deficitünk. Nem is klasszikus átlövőink vannak, bár mindháromban van potenciál fölfelé. Nem az a csapat vagyunk, aminek van két kétméteres átlövője, előkészítjük nekik és ők pukkantgatnak. Kicsit okosabban, fifikásabban kell játszanunk. Ehhez az kell, hogy amit csinálunk, arra emlékezzünk.

- Hogyan lehet ezt megoldani, milyen módszerekkel?

- Valószínűleg még nagyobb odafigyelést kell megkövetelni, ez rajtam is múlik, de a játékosoknak is van érési folyamata. Egyszer mindenki rádöbben, hogy miről is szól a kézilabda. Nem csak arról, hogy ha gondolom, kapura dobok, mert sokaknál ebben az osztályban, felnőtt szinten is kevés a tudatosság. Mindenkinek át kell állnia. Remélhetőleg ebből jönnek a gólok, s ha van pozitív visszacsatolás, pozitív spirálba kerülnek, amit gyakorolnak, az sikerül. Ha valamit mondanak, megpróbálom megjegyezni, mert az jó.

- Mennyire vállaltad el félve a hazai kispadot, s mennyire izgulsz meccsek előtt emiatt?

- Meccsek előtt nem izgulok, bár a Székács elleni hazai előtt, nem tudom, hogy miért, de egész nap picit idegesebb voltam. És sima meccs lett. Nekem is koncentrálnom kell, mint a játékosnak. A kérdés első felére rátérve, félve, nem félve, nem egyszerű dolog, nem volt ez még betervezve. Ilyen szituáció alakult ki, el kellett vállalni. Van könnyebbség a dologban, 8-9 évet játszottam ebben az osztályban, s még mindig ugyanaz kell. Nem kell túlgondolkodni, az egyszerű dolgok kellenek. Viszonylag könnyebb volt felkészíteni a fiúkat, kitől mire számíthatnak, a mezőny 40 százaléka ellen játszottam is. Félsz nem volt bennem, persze furcsa, hogy majdnem profi körülmények közt vagyunk, tudunk 7-8-at edzeni. Játékosként maximum 4-5 edzés volt, ami alatt minket felkészítettek, erre át kellett állni. Már ebben is picit rutinosabb vagyok, de nem kisujjból jön ez és még sokáig nem is fog. Minden héten új problémával kell szembenézni. Szoktam is mondani, nem hiszem el, hogy ennyi minden össze tud jönni egy szezonban, de úgy látszik, ez a normális egy felnőtt csapatnál, hogy mindig új szituációkat kell kezelni. Nem mondom, hogy mindig a legjobban sikerül mindent, de törekszünk rá. Remélem, én is javulni tudok ebben, ha pedig én javulok, a csapat is fog.

Hogyan tervezed a felkészülést?

- Január nyolcadikán kezdünk, lesz egy mérkőzésünk a Nyíregyháza ellen hazai pályán, talán 25-én, emellett 19-20-án vagy ózdi minitornán veszünk részt, vagy a Debrecen ellen játszunk idegenben, s még egy meccset ott. Nem akarunk többet, legfeljebb négyet. Rövid az idő, február 3-án kezdődik a bajnokság. Nem tervezünk a keretben nagy változásokat, csak akkor, ha olyat tudunk igazolni, aki tényleg előre visz. Össze van szokva a csapat, de még a feladatom, hogy merjek nagyobb aktív rotációval játszani, mint ősszel. Azok, akik kevesebbet játszottak, jól dolgoztak, s több mint valószínű, megállják a helyüket ebben a mezőnyben, de valahogy nem mertem nagyon kinyitni a rotációt. Érdekes dolog lesz, hogyan tudjuk úgy forgatni a csapatot, hogy az eredményesség rovására ne menjen. A kispadról nehéz beszállni, a rutinosak is panaszkodnak, hogy kell pár perc, míg meccsbe lendülnek. Csak pont ebben a pár percben megy el a mérkőzés. Nagy dilemma, sokan küzdenek vele, próbálunk megoldást találni.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés