Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Játékban, hozzáállásban nagyot léptek előre

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Ha mindenki egészséges és jól áll hozzá, a kövesdi serdülők a legjobbak.

 

Nyolc győzelemmel és három vereséggel, 16 ponttal a harmadik helyről várja a tavaszt az MKC serdülő csapata a másodosztályú bajnokság Keleti csoportjában, míg a 21 pontos Szeged vezet, a 17 pontos Mizse második. A csapat az első hat fordulóban folyamatosan győzött, majd három rangadóján (Lajosmizse, Pick Szeged II., Nyíregyháza) kikapott. Drizner Péter edző értékelte az őszi szereplést.

- Felemás volt a szezon. Az eredmények alapján jobb volt, mint előzetesen gondoltuk, nem ismertük ugyanis a mezőnyt. Utólag azt látom, sok benne maradt pontszámban és mutatott játékban is. Nagyon sok jó dolog történt, ezt nem szabad elfelejteni. Játékban, hozzáállásban nagyot léptünk előre tavalyhoz képest. Ha akkor nem olyan erős mezőnyben szereplünk, az első osztályban is jobb eredményeket érhettünk volna el. Itt a másodosztályban nekünk egyértelműen a bajnoki címért kellett volna mennünk – mondta Drizner Péter, majd kifejtette, mi hiányzott a jobb szerepléshez és mi az, amivel elégedett volt.

- Sajnálatos sérülések hátráltattak bennünket, Pataki Dani térdszalag-szakadást szenvedett az ötödik forduló után, nagyon hiányzott nekünk irányító posztról, hiszen folyamatosan javult a teljesítménye. Az ő kiesésével Csörgő Kristóf előtérbe került, 13 évesen kellett 16-17 évesek között helytállnia, bár az igazsághoz tartozik, hogy több csapat is hozzánk hasonlóan kisebbekkel játszik, 2002-2003-as születésűekkel, így könnyebben be lehetett őt tenni. Kezdő irányítóvá nőtte ki magát, s Dani nem lesz egész tavasszal. A többieknek fel kell kötni a gatyájukat, ha ki akarják szorítani. A többi poszton, balátlövőben Tóth Arnold hullámzó teljesítményt nyújt, nem szabad elfelejtenie, hogy ő még serdülőkorú, s nem csak az ifik közt kell teljesítenie. Sőt, tőle várnánk, hogy a hátára vegye a csapatot. Volt olyan mérkőzés, ahol ezt megtette, de volt, amikor komoly hiányérzetem volt. Remélem, hogy komoly tavaszt fog produkálni, mert akkor bárkit meg tudunk verni. Bakó Bencét kell még kiemelni, aki U14-es korúként az egész szezont végigdarálta, támadásban és védekezésben az egyik oszlopa volt a csapatnak. Tőle is várnánk még javulást. Kapuban is komolyan léptünk előre, két nagyon jó alkatú kapusunk van, de tőlük is még többet várnék. A többiektől pedig azt, hogy próbálják meg kiszorítani az előbb felsorolt játékosokat, mert akkor tudunk majd előre lépni, ha egymásról akarják letépni a mezt. Nem vagyunk sokan, de 12-13 játékos van, aki, ha odateszi magát, joggal gondolhatja azt, hogy neki kezdenie kell ebben a serdülő csapatban. Ezt meg kell mutatni, elég langyosak voltunk több poszton, illetve a védekezésen is javítani kell, mert a lábmunka és ahogy föllépünk csapatként, az agresszivitásunk kevés. Ezen buktuk el az elvesztett meccseket, nem a támadójátékon. Egyértelmű a feladat, javítani kell a védekezésben az U14-ben és a serdülő csapatnál és az ifinél, felnőttnél is – részletezte meglátásait az edző.

Mint mondta, a felkészülés január első hetében kezdődik, az U14-gyel január 13-án Ózdra mennek egy hatcsapatos tornára, a teljes serdülővel pedig január utolsó hétvégéjén Kisvárdára mennek nemzetközi tornára, ahová az ifi is utazik. Aztán kezdődik a bajnokság, reméli, jól felkészülnek.

- Egyértelmű az elvárás, minden mérkőzést meg kell nyernünk. A Szeged itt kikaphat, de máshol nem fognak. Nem lehet más a célunk, mint hogy mindenkit megverjünk. Ami keményebb lehet, az a Lajosmizse, Szeged II. elleni hazai és a nyíregyházi idegenbeli ki-ki meccs, valamint a Törökszentmiklós. Ha Dani kivételével mindenki egészséges lesz és mindenki azzal a hozzáállással játszik, amivel kell, mi vagyunk a legjobbak a mezőnyben. Az persze kevés, hogy én így gondolom, a pályán kell realizálni – hangsúlyozta Drizner Péter.

Mint mondta, a céljuk a második hely megszerzése lehet a Szeged II. mögött, hiszen nem tudni, hogy az ezüstérem mit érhet. A lényeg, hogy adott esetben, hogy olyan pozícióban legyenek, ha ugrani kell, ugorjanak. Szeretnének a legmagasabb szinten versenyezni a csapattal, s a játékosoknak is annak kell lennie a céljuknak, hogy a legjobbakkal játsszanak.

A házi góllövőlista állása:

1. BAKÓ BENCE NORBERT   68        11

2. CSÖRGŐ KRISTÓF 68        11

3. SÁROSI BALÁZS      64        7

4. TÓTH ARNOLD        43        9

5. TÓTH ZSOLT            26        10

6. TÖRÖK LEVENTE    26        11

7. BELLER VENCEL     24        10

8. PATAKI DÁNIEL      11        4

9. PAP BENJÁMIN NOEL        6          10

10. PAP MARTIN LEON            6          10

11. SZEPESI ZSOMBOR            6          8

12. TÓTH ALEX 5          5

13. BARTÓK ÁKOS       3          5

14. IVÁNKAI ZSOLT      3          5

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés