Breaking News:
Februárra lehet kész a sporthotel - 2018. január 09. kedd, 20:05
Prémiumért is hajthatnak a kézisek - 2018. január 08. hétfő, 21:57
Készül a tavaszra a Mezőkövesd Zsóry - 2018. január 08. hétfő, 19:12
Meccsről-meccsre jobbak voltak - 2018. január 08. hétfő, 08:53
Együttműködnek az Eszterházyval - 2018. január 05. péntek, 19:49
Játékban, hozzáállásban nagyot léptek előre - 2018. január 04. csütörtök, 20:56
Padla József többet várt magától ősszel - 2018. január 04. csütörtök, 00:30
Vojinovicsot motiválja az NB I - 2017. december 30. szombat, 17:35
Január nyolcadikán kezdik a felkészülést - 2017. december 30. szombat, 14:27
Apró lépésekkel haladtak - 2017. december 29. péntek, 18:24

Meccsről-meccsre jobbak voltak

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Kilenc győzelem mellett két vereséget gyűjtött be az MKC ifije, ezzel a harmadik helyről várja a folytatást.

 

Padla József: Nyáron érkeztem a csapathoz, nehéz volt elindítani a csapat felkészítését, hiszen nyáron nehéz összeszedni a srácokat a távollétek miatt. Egy hónapunk volt felkészülni, de ez még kevesebb volt az edzéslétszám miatt. Szerencsés sorsolásunk volt, hogy a tabella alsóbb részével kezdtük a mérkőzéseket. Jöttek újak, akiket be kellett építeni és a régiekről is meg kellett látnom, miben jók miben kell javítani, hol tudom őket legjobban használni. Ehhez idő kell, amiből nem volt sok, még most is ismerkedem néhányukkal. Meccsről-meccsre jobbak lettünk, megismerkedtek az én felfogásommal. Hellyel-közzel jól szerepeltünk, az utolsó két ellenfelet leszámítva mindenkit legyőztünk, utóbbiakon betegségek, sérülések is közbejöttek, nem tudtunk úgy felkészülni az ellenfélből, benne volt, hogy kikapunk idegenben. Van előrelépés, csináljuk tovább, sok dolgon kell javítanunk. Nehezen tudom rávenni őket például az újdonságokra. Az ifiben van egy nagy váltás, amikor több a taktika, tudatos dolgokat kell játszani. Egy emberelőny emberelőny, mindenkinek tudnia kell a helyét, hogyan folytatjuk, ha nem jön össze a figura, s ugyanígy van védekezésben, egyebekben. Mindezt az egyéni képességekhez kell igazítani. Sokfajta játékos van, nehéz úgy összerakni, hogy mindenkinek jó legyen, de valamilyen szinten működött. Sajnálom, hogy nem első helyen fordulunk, de csalóka lett volna. A tavasznak fontos eleme lesz előre lépni taktikai dolgokban és a meccsszituációk megoldásában, fegyelemben.

Annyiban előrébb vagyunk, hogy megvan a létszám, a sérültek meggyógyultak, tudjuk építeni a felfogást, amit képviselek, amire vevők a játékosok. Korábban beszéltük, hogy cél a bajnoki cím, de a legfontosabb az, hogy a játékosok egyénileg és csapatszinten is fejlődjenek, emberileg is.

Nagyon örültem, hogy sokszor nyitott fülekre talált a mondandóm, néha nem érzik át az egész súlyát, de nagyon tetszett, hogy nagy többségében kiváló küzdőszellemmel bírtak, jó vérű srácok. Itt arányban kell tartani, ne túl vehemensen essenek bele a meccsbe, a fejüket használva hozzák meg a döntéseket. Ha koncentrálnak, viszi a vérük őket, arra lehet építeni. Ami hátrány volt, hogy kevesen játszottuk le a mérkőzéseket, fontos lenne felzárkóztatni a többieket, hogy tudjam forgatni a csapatot,  a kevesebbet játszókat is tudjam integrálni a játékba több poszton is.

Vannak tervben edzőmeccsek a közeli csapatokkal, nemzetközi torna, bízom abban, tudjuk tovább építeni a dolgokat, s közönségszórakoztató mérkőzéseket tudunk játszani a csapattal.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés