Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Le kell vetkőzni az idegességet

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Lajosmizsén kezdi a tavaszt szombaton az MKC, Drizner Péter szerint nyugodtan kell játszani.

 

Drizner Péter: Az Ózd elleni mérkőzésen sokkal jobb játékot nyújtottunk, mint a korábbi edzőmérkőzésen. A meccs a vendégeknek púp volt a hátán, de nem kisebbíti érdemünket, hogy rájuk kényszerítettük akaratunkat, s folyamatosan növeltük a különbséget. Hétvégén hasonló szellemben kell játszanunk, különösen hátul, viszont ennél több kell. Idegenben lépünk pályára, élet-halál kérdése a győzelem nekünk, de nekik még inkább. Rá kell tenni még egy lapáttal, ha ez a játékot nyújtjuk, akkor rendben lesz. Kedden sok volt a kapkodás, védésnél, labdaszerzésnél rendezetlen védelem ellen, könnyelműen adtunk el labdákat. Olyankor cseleztünk, amikor még nem kellett volna, túl hamar akarunk dönteni egyénileg ahelyett, hogy gondolkodnánk azon, csapatszinten hol vagyunk többen.

Az új érkező, Pásztor Imre korban is illik a keretbe, kapusposzton ott van a rutinos, de nem öreg Koppány, a 22 éves Pásztor és a 20 éves Bartók, megnyugtató felállás ezen a poszton, osztálytól függetlenül. Bartók Leventének kettős igazolással nb2-es csapatot keresünk, hogy kapjon elég felnőtt meccset. Nem lesz egyszerű, de próbálunk olyat találni, ahol sokat tud védeni. Azzal, ahogyan teljesít az ifiben, elégedettek vagyunk, de az NB I/B-hez még kell neki idő. Nem kell majd mindkét kapusnak jól védeni, elég csak egynek extrát hozni a bajnokságban.

Kicsit elnyújtott betegséghullám volt a csapatnál a felkészülés idején, egy kezemen meg tudom számolni, mikor teljes kerettel edzettünk. Apró dolgokban léptünk előre kicsiket, a bajnokságban próbálunk nagyobb dolgokban nagyot lépni előre.

Örülnénk, ha tudnánk még igazolni, de nem létszükséglet. Ha súlyosabb sérülés lesz, az probléma lehet, de reméljük, nem lesz ilyen. Ha mégis, akkor egy esélyünk van, kettőssel fiatalt hozni. Vannak jelöltjeink, de maradjon meg ez teóriának.

A bajnoki erőviszonyok nagyjából megmaradtak, a Balmazújváros nagy kérdőjel, hogyan tudják feldolgozni a súlyos anyagi problémákat, a fél keret elvesztését. Nem lesz rossz csapat, nem írhatja be ellenük senki előre a két pontot, főleg otthonukban, ahová majd mi is megyünk. A bajnoki címért folyó versenyből kiszálltak, de a mérleg nyelve lehetnek, ezen múlhatnak helyezések. Hasonló csapat a Szeged u20, javulást várok tőlük, több pontjuk lesz, közelednek a mezőnyhöz. Itthon verjük meg őket, s hozzák mások ellen a pontjaikat. A többi csapatnál számottevő változás nem volt, kiegyenlített lesz a mezőny, 80 százalékban ki-ki meccsek lesznek.

Lajosmizsén fontos lesz az első tizenöt perc, le kell vetkőznünk az idegességet, amely a bajnoki nyitány természetes velejárója. Nyugodtan, koncentráltan kell játszanunk. Ellenfelünknél voltak változások a keretben a tél folyamán, de hasonlóan erősek, mint ősszel voltak. A keretünkben Fábián Roland belázasodott, a többiek egészségesek.

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés