Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Aki így tud játszani, az komoly élcsapat

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Kreativitással készültek a nyitott védekezésre, de a kapuskiállítás esélyére is.

 

Drizner Péter: A második félidő elején Koppány nem találta a ritmust, hozzá kell tenni, ajtó-ablak helyzetekben lőttek. Mivel minőségi cserénk van, az a lélektana, hogy cserélünk, aztán hátha megfordul. Pásztornak is kellett 4-5 támadás, mire meccsbe került, de a végjátékban kimagaslót nyújtott a csapattal együtt. A 12 ember mindegyike kellett, aki nem lépett pályára, vagy csak keveset, azok is. Igazi csapatmunka volt, máshogy nem tudtuk volna elérni a győzelmet, főleg, hogy az első félidőben rosszul játszottunk, nagy volt a nyomás is, ennek ellenére háromgólos hátránnyal mentünk a szünetre. Alapjaiban nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Sikerült rendezni a sorokat, és a támadójáték is tudatosabbra sikerült, a védekezés is jobban összeállt. Döntő volt a kapuscsere, Pásztor védései, Kiss Olivér piros lapja. Erre készültünk, kértem a játékosokat, vállalják föl a kontaktot, ki ne bújjanak alatta, mert a szabály őket fogja védeni. Be is következett, Jancsó tökéletesen, gól plusz piros lappal megoldotta. Ez komoly lélektani fordulópont volt, meg is tudtuk lovagolni. Nem elhittük, hogy innen sima lesz, hanem még egy lapáttal rátettünk, teljesen megérdemelten nyertünk. Aki Algyőn ilyen hátrányból, ilyen szedett-vedett játék után a második félidőben így tud játszani, az komoly csapat, komoly élcsapat ebben a bajnokságban.

A kiállítás előtt már megkezdődött egy fölzárkózási folyamat, aminek adott egy lökést, úgyhogy tökéletes forgatókönyv volt. Ez volt az első igazi végjáték, amit meg tudtunk nyerni. Többször volt már, hogy 2-3 góllal nyertünk, de akkor nagyobb előnyről lefuttattuk az órát. Négy már elment, három döntetlen és a békési vereség, de egy fiatal, új csapatnak tanulnia kell. A kudarcokból kell tanulni, szerencsére az ötödiket megnyertük, bízom abban, folytatódni fog, s abban is, hogy hamarabb is el tudunk dönteni egy mérkőzést. Én ugyanilyen meccsekre számítok a bajnokságban, nincs könnyű meccs, minden pontnak nagy jelentősége van. Nekünk ez bónusz két pont volt, de jön két kulcsmérkőzés, a Szeged, aki ellen egyik élcsapat sem hullajt pontot, mi sem engedhetjük meg azt a luxust, hogy ne maximálisan koncentráljunk, készüljünk. Utána balmazi rangadó következik. A távozók ellenére komoly élcsapat maradtak, a Békés is csak két góllal nyert ott, olyan mérkőzésre van kilátás, mint az itteni algyői volt.

Nyitott védekezésre készültünk, 70-80 százalékban ezt alkalmazták. Vannak játékaink, amiben van a kreativitásnak szerepe, tervezetten is. Két-három továbbjáték van, amiről a játékosnak kell eldöntenie, hogy a védelem elhelyezkedése alapján hogyan kell továbbmenni. Ez kívülről szépnek tűnik, olyan, mintha ott találta volna ki. Meg is van tervezve, de a kreativitásra is építünk, de ehhez az kell, hogy együttműködjünk csapatként. Mindig elmondom nekik, nyitott védekezés ellen nem az a király, aki ellövi, hanem akinek van szíve leadni. Az első félidőben nem igazán volt szívünk, ezt szóvá is tettem és ők is elismerték, egymásnak is elmondták, mindenkinek passzolni kell, minden szinten így kell játszani, itt is.

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés