Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Túl idegesen játszottak

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Drizner Péter szerint a gyors támadásokban benne volt a hibalehetőség, a végén hiányzott a rutin. 

 

Drizner Péter: A kézilabdában a döntetlen nem nagyon szokott opció lenni, egy pont sikerült, lemaradtunk az első helyért folyó harcban, az éremért folyó versenyben annyira nem. Volt olyan időszak, amikor ezt a pontot azonnal aláírtam volna, a végén nem. Ha még két-három percig tart a mérkőzés, biztosan megnyerjük, de kétszer harminc perc van. Amíg a mérkőzésen azt csináljuk, amit megbeszélünk, akkor működik. Ez most kifejezetten ült, a támadójátékunk az első félidőben annak ellenére jó volt, hogy rengeteg ki nem kényszerített hibánk volt és sokszor hamar lőttük el a labdát. De ideges volt a csapat, és túl idegesen sem szabad játszani. Hót lazán, álmoskásan még rosszabb, de úgy gondolom, túlidegeskedtük a mérkőzést. Volt egy-két játékos, aki sokkal nagyobb feladatot kapott mint eddig, nagyon akartak, de ezt fejben jobban kell tudni rendezni, ez pedig a rutinnal jön. Védekezésben is konkrét feladatok voltak kiadva, ki ellen hogy kell védekezni. Amíg azt csináltuk, addig jó volt, amint visszább húzódtunk arról, akin ott kellett volna lenni, illetve kiléptünk arra, akire nem, s azonnal kihasználta. Ezt nem teljesen értem, mert ez csak folyamatos figyelem kérdése, nem kell beletenni egyéni gondolatot. Ott sok elment. Takácsot gólszámban megfogtuk, a hat gól nála közepes, de Nagy Istvánt annak ellenére nem sikerült hatástalanítani, hogy megmondtuk, rá lépni kell, mert sokkal jobb formában játszik, mint ősszel Balmazújvárosban. Ő volt az, akivel a Székács pluszt hozott, a többieket nagyjából megoldottuk. Az utolsó támadásnál fölléptünk rá, nem is volt eredményes. Még ebben az összeállításban is mi vagyunk saját magunk legnagyobb ellenfelei. A magunk gondolkodását kell egységesebbé tenni, mert akkor mindenkit megverünk. Az a baj, hogy nagyon törékeny a csapat, hamar szét tud esni ilyen szempontból. Most erény volt a két héttel ezelőttihez képest, hogy rendeztük a sorokat, de látszik, hogy nem volt Sándor Ákos. Hála Istennek a továbbiakban már lesz, ezt jelenti a rutin. Minden csapatba kell egy olyan játékos, aki tudja, mikor kell megállni és mikor menni, és pályán is azonnal rendet tud tenni. Ha ő itt van, a mezőnyben elvégzi ezt. Ha nincs, ilyen lesz a mérkőzés. Remélem a mostani fiatalok közül is kinő egy, kettő, vagy három vezér, akik hasonló módon a csapat élére tudnak állni, a többiek pedig elfogadják őket.
A végén azt beszéltük, ha megvan a labda, próbáljuk rendezetlen védelem ellen befejezni, ha nem megy, akkor cserélünk. Sokszor jól jöttünk ki belőle, de benne van, hogy elkapkodjuk, eladjuk a labdát, feleslegesen ellőjük. Most Jóga és Sándor hiányában ezt jobban kellett erőltetni, a falukat nehezebben tudtuk megbontani, erőltettük ezt, bár tudtuk, benne van a hibalehetőség. Itt hiányzik az igazi rutin, mi az a támadás, amivel felsétálok, vagy mi az, amit vinni kell. Ezt rosszul csináljuk. Sokan nem érik a lelátóról, miért nem rohanunk, néha csapaton belül sem. Ha meg kell fogni, meg kell fogni, tanulni kell, s ez az ilyen mérkőzésekkel fog jönni, ez kell ahhoz, hogy legközelebb jól oldjuk meg.
Az eső félidőben volt egy rossz csere, Menyhárt lelépett, Vojinovics bement helyette, majd Menyhárt visszament. Valaki szerint kell a kispadon, aki erre figyel, de szerintem erre nem kell ember, aki az NB I/B felnőttben szerepel, nem ronthat el ilyeneket. Megnézzük a felvételt, megbeszéljük a csapattal és tanulunk belőle. Ez durva hiba volt. Vojinovics kiállítása a végén jogos volt, három méterre kell állni, míg a szabaddobást elvégző játékos kezét nem hagyja el a labda. Ő elindította a mozdulatot, de nem dobta el, Vojinovics bemozdult, jogos. Pásztor kiállítása a végén a játékvezető szerint szöveg volt, ebben a helyzetben kiállítani elég érdekes. Lövést védett, kapufáról kicsorgott a labda és a játékvezető visszaadja... Én úgy láttam, a kapus nem ért bele. 59:58-nál azért, hogy ezt szóváteszi, s mindegy, milyen hangnemben, és ezért kettő percet adni, azt érdekes játékvezetői felfogás. Valószínűleg játékosként nem voltak hasonló helyzetben.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés