Breaking News:
Irányítani kell a játékot - 2018. november 25. vasárnap, 16:28
Továbbjutott a Magyar Kupában az MKC - 2018. november 22. csütörtök, 00:21
Vereségek után érkezik a Veszprém - 2018. november 05. hétfő, 21:33
Végig tapadni a Tatabányára - 2018. október 20. szombat, 15:11
Felszabadult játékot vár Buday Dániel - 2018. október 13. szombat, 00:06
Vasárnap rangadó az Eger ellen - 2018. október 06. szombat, 21:40
Kevesen is megnehezítnék a fürediek dolgát - 2018. szeptember 28. péntek, 22:25
Az olimpiai helyszínnel ismerkedett Érdi Mári - 2018. szeptember 26. szerda, 18:14
Sárosi bemutatkozott a felnőttek között - 2018. szeptember 18. kedd, 23:05
Villámrajttal verték a Diósgyőrt - 2018. szeptember 15. szombat, 23:00

Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Drizner Péter, az MKC felnőtt csapatának vezetőedzője a játékosoknak, a vezetőknek, szponzoroknak és a városnak is köszönte a bajnoki címet.

 

- Milyen volt a mérkőzés?

- Erre számítottunk, tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ilyenkor már kívülről jönnek a hangok, hogy lesz az ünneplés, mit terveztek? Próbáltuk ezeket, amennyire lehet, kizárni. Több játékosunk is ideges volt az elején, nem sikerült úgy a rajt, mint a Nyíregyháza ellen, amikor el tudtunk lépni több góllal. Szerencsére az első félidő második felében át tudtuk venni a játék irányítását, kétgólos előnyt sikerült szerezni a szünetre. Az öltözőben pár dolgot megbeszéltünk, a támadás hamar összeállt a második félidőben, aztán idő kérdése volt, mikor csatlakozik hozzá a védelem is. Tíz-tizenöt perc után megjött, onnantól csak azt vártuk, teljen le a mérkőzés, ami nagyon hosszú volt, de megvan, ez a lényeg.

- Minek köszönhető a bajnoki cím?

- A játékosoknak elsősorban, ők edzettek, ők nyerték meg a mérkőzéseket. Remélem, hogy még sok ilyenben lesz részük, megérdemlik, óriási szívvel küzdöttek. A csapategységi is a helyén volt, anélkül nem lehet bajnokságot nyerni semmilyen szinten. Nyugodt körülmények közt tudtunk dolgozni minden tekintetben, ez nagyon pozitív dolog volt. Nem volt idegeskedés, pánik akkor sem, amikor nem úgy jöttek a dolgok, ez az érdem a klubvezetésé, a szponzoroké, a városé, amely támogatott minket. Közös dolog.

- Milyen edzőként bajnokságot nyerni?

- Jó. Játékosként csak a végén sikerült NB II-ben a Füzesabonnyal, addig csak érmek voltak. Más, ilyenkor egy kis nyugalom van, hogy megvan, nyugi. A játékosok ünnepeljenek egy hetet, kettőt, amennyit bírnak, én pedig addig fekszek.

- Akkor csak szünet lesz?

- Szünet lesz. Biztosan maradok a Mezőkövesdi KC-nál, hogy hogyan, azt még meglátjuk. Sok dolog van a klubnál, amin szeretnénk javítani. Kiemelt szerepe lesz a profi csapatnak, hogy nekik a szerepléshez a körülményeket megteremtsük. Emellett bizakodóak vagyunk, hogy a gimnáziummal szorosabb együttműködés lesz az utánpótlás terén. Serdülő korú játékosaink délutáni edzések mellett délelőtt is tudnak majd dolgozni 2-3 alkalommal, ez óriási előrelépés lenne. Ezt kell jól megszervezni, a kettőnek működnie kell egymás mellett. A lányokat sem szeretnénk elhanyagolni, tovább kell őket vinni, minél magasabb szinten. Nehéz lesz, ez sok dolog, amit jól kell majd csinálnunk, ezen leszünk.

- Az NB I mennyire motivál edzőként?

- A feladat az, ami engem érdekel. Egy jó hónap múlva végzek a szakedzőin, ha megvan, minden osztályra jó a licenc. Hogy NB I-ben mikor, most, később, vagy soha, ez kiforratlan még. Amit szeretnék az az, hogy van most már egy serdülő korú csapatom, őket végigvittem öt szezonon keresztül, ez rengeteg idő, de szeretném eljuttatni oda, hogy 2-3-4 játékos be tudjon lépni a profi kézilabdába. Ez az, ami igazán motivál: belőlük komoly játékost faragni. Ehhez nagyon kell, hogy középiskolában többet tudjunk edzeni. Ennek örülök, úgy néz ki, összejön. Van korosztályos válogatott bő keretében lévő saját nevelésű játékosunk, őt is olyan szintre kell hozni, hogy ott is maradjon, vannak mások is, akik ott fognak kopogtatni az ajtón. Meglátjuk, mi lesz a feladat, amit adnak, azt kell megoldani, de szeretném ezeknek a gyerekeknek megadni az esélyt, hogy itt is profikká válhassanak. Bízom abban, hogy sikerül. Ha a felnőtt csapat mellett bármit is kell csinálni, a legjobb tudásom szerint megoldom.

- Hogyan alakul a jövő évi keret?

- A jelenlegi csapat magja marad, ez már jó dolog, mellette tapogatózó dolgok vannak. Kell igazolni nyilván, ha valós esélyt akarunk arra, hogy bennmaradjunk. Három-négy játékost kell mellétenni, de nekik telitalálatnak kell lenniük. Ilyenkor menedzserek, játékosok jelentkeznek. Komoly, nehéz feladat, de a múltban is sikerült jó tájékosokat találni. Persze akkor is volt, aki nem vált be, ez csak utólag derül ki.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés