Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Vigyék tovább az egységet

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Évzáró vacsorát tartott kedden este az MKC, amely szombaton megnyerte a bajnokságot.

 

Vacsorával zárta a bajnoki címmel zárult idényt a Mezőkövesdi KC. Pap Tamás klubelnök felidézte, egy évvel ezelőtt olyan volt a hangulat, mint egy temetésen, szerencsére most minden más. Gratulált a csapatnak és megköszönte az elmúlt egy évet, hiszen nagy dolgot vittek véghez. Kifejtette, bízik abban, hogy akik ide jöttek, nem csalódtak. Megtettek mindent azért, hogy valahová elérjen a klub, itt tartanak most és mennek tovább. Felidézte, szeptemberben az első két döntetlen után búslakodott, de Kopi azt mondta neki, "Tomi, megnyerjük a bajnokságot". Nem hitt benne, de megcsinálták. Még egyszer megköszönte a csapat, az utánpótlásban dolgozók, a csapat körül dolgozó technikai, egészségügyi és adminisztrációs munkatársak, valamint az elnökség munkáját.

Kitért Drizner Péter érdemeire, akinek sikerült csapatot formálnia, s szerinte fog még Mezőkövesden fényes karriert befutni. Megemlítette, dr. Fekete Zoltán polgármester is megköszönte a csapatnak, hogy öregbítették a város hírnevét, s jövő héten közös vacsorára várja őket. Ilyenre még nem volt példa egyébként.

Drizner Péter, az MKC vezetőedzője óriási élménynek nevezte a bajnoki címet, a legjobbnak nevezte, amit a kézilabda a 20-25 év alatt adott neki. Azt tanácsolta, a játékosok azt vigyék magukkal, hogy csapatként mennyivel többet lehet elérni, mint egyénileg. Ez működni fog akkor is, ha a vezetőségben, az edző személyében, a keretben csere történik. Ha az egységet viszik tovább, szép szezonjuk lesz bármely csapatnál. Reményét fejezte ki, hogy mindig ilyen jó közösségben dolgozhatnak, mint itt ebben a szezonban.

Fügedi Csaba, az MKC utánpótlás vezetője is gratulált a felnőtteknek és azt is kiemelte, kövesdi edzővel sikerült elérni ezt az eredményt. Az utánpótlásra rátérve kifejtette, ennek megerősítése is cél volt. Mérföldkőhöz érkeztek, hiszen minden iskolában jelen vannak, így rengeteg gyereket elértek, van óvodai programjuk is. A testnevelők is segítik az egyesület utánpótlás képzését. Nagy eredmény, hogy beindultak a lány csapatok, számukra korábban nem volt csapatsport-lehetőség, de most U11-től lefelé minden korosztályban van csapat. Van egy kis lemaradás a többiekhez képest, de ez behozható.

A fiúknál az ifi negyedik lett a másodosztályban, a serdülők a harmadik helyen végeztek, de nemzetközi kupákon is jól szerepeltek. Az U14 ezüstérmes lett a régiós bajnokságban, az U12-eseket még nem értékelik helyezéssel. Az U10-esek száz százalékos teljesítményt nyújtottak, az U9-esek jól szerepeltek a kupákon. Az utánpótlás korosztályok a városi sportrendezvényeken is jelen vannak. Az utánpótlás gyarapodása a megyei szakfelügyelő szerint példaértékű volt idén. Fügedi Csaba megköszönte minden edző és testnevelő, valamint az őket segítő technikai és egészségügyi munkatárs munkáját.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés