Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Fiatal, ütőképes gárdát szeretne

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Buday Dániel veszi át a szakmai vezetést az MKC felnőtt csapatánál.

 

 

Buday Dániel irányítja a következő szezonban az NB I-re készülő Mezőkövesdi KC felnőtt csapatát. A játékosként 93-szoros válogatott szakember Orosházán fejezte be élvonalbeli játékos pályafutását, majd beugró edzőként sikerült a 2016/2017-es benntartania az élvonalban az Orosházát. A tavalyi szezonban decemberben megvált tőle a békési klub, amely tavasszal nélküle pontot sem szerzett és búcsúzott az élvonaltól.

- Szimpatikus volt az a terv, amit itt felvázoltak, fiatal a csapat és ütőképes gárdát kell építeni az NB I-re, ez foglalkoztatott. Minden adott, jó feltételek vannak a munkához, emiatt döntöttem Kövesd mellett. Számítok azokra, akik kulcsszerepet játszottak a feljutásban. A keretet egy pár külföldivel ki kell egészíteni, keressük a minőségi játékosokat, illetve a tehetséges magyar fiatalokat. Közönségszórakoztató, gyors, lendületes csapatot szeretnénk látni – vázolta föl a terveket Buday Dániel, akinek munkáját Juhász István és Drizner Péter is segíti majd, s hamarosan kiderül szakmai stábjának összetétele is.

Elárulta, az elnökségtől megkap minden segítséget, közösen döntenek az igazolásokban. Egy bizonyos határig tudnak elmenni, akik ebbe az anyagi, szakmai koncepcióba beleférnek, azokat a játékosokat tudják nézni. Egy-két héten belül ezekre a kérdésekre is pont kerül. Mint mondta, az élvonalhoz szintet kell ugraniuk a maradóknak, hiszen az NB I-ben keményebb, gyorsabb a játék, ezt pedig mindenkinek meg kell szokni. Meg szeretné tartani, ami jó volt az elmúlt szezonban és a saját elképzeléseit belerakni. Fegyelmezett, jól védekező csapatot, lendületes, gyors támadásokat tervezek, rengeteg munka kell ahhoz, hogy összecsiszolódjanak. A megfelelő harcmodort majd a keret kialakítása után választja ki.

- Az NB I-ben nagyon együtt vannak a csapatok. A hazai pálya, a szurkolás, közeg nagyon fontos lesz, hogy amit lehet, megnyerjünk itthon. Kiélezett mérkőzések lesznek, ebben kell felvenni a versenyt a többiekkel - magyarázta az MKC új vezetőedzője.

Buday Dániel szerint a csapat a felkészülést július 12-én kezdi, rávezetés után kemény alapozás kezdődik. Nem lesz egyszerű munka, de bízik abban, hogy a játékosok is jól állnak hozzá. A bajnokság szeptemberben kezdődik. Elsődleges céljuk a bennmaradás lesz, aminek elérése nem lesz egyszerű, egy feljutó csapatnál az első év mindig erről szól. Később lehet fokozatosan felfelé lépkedni. Szerinte a csapat alkalmas lesz a feladatra.


 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés