Breaking News:
Irányítani kell a játékot - 2018. november 25. vasárnap, 16:28
Továbbjutott a Magyar Kupában az MKC - 2018. november 22. csütörtök, 00:21
Vereségek után érkezik a Veszprém - 2018. november 05. hétfő, 21:33
Végig tapadni a Tatabányára - 2018. október 20. szombat, 15:11
Felszabadult játékot vár Buday Dániel - 2018. október 13. szombat, 00:06
Vasárnap rangadó az Eger ellen - 2018. október 06. szombat, 21:40
Kevesen is megnehezítnék a fürediek dolgát - 2018. szeptember 28. péntek, 22:25
Az olimpiai helyszínnel ismerkedett Érdi Mári - 2018. szeptember 26. szerda, 18:14
Sárosi bemutatkozott a felnőttek között - 2018. szeptember 18. kedd, 23:05
Villámrajttal verték a Diósgyőrt - 2018. szeptember 15. szombat, 23:00

Fiatal, ütőképes gárdát szeretne

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Buday Dániel veszi át a szakmai vezetést az MKC felnőtt csapatánál.

 

 

Buday Dániel irányítja a következő szezonban az NB I-re készülő Mezőkövesdi KC felnőtt csapatát. A játékosként 93-szoros válogatott szakember Orosházán fejezte be élvonalbeli játékos pályafutását, majd beugró edzőként sikerült a 2016/2017-es benntartania az élvonalban az Orosházát. A tavalyi szezonban decemberben megvált tőle a békési klub, amely tavasszal nélküle pontot sem szerzett és búcsúzott az élvonaltól.

- Szimpatikus volt az a terv, amit itt felvázoltak, fiatal a csapat és ütőképes gárdát kell építeni az NB I-re, ez foglalkoztatott. Minden adott, jó feltételek vannak a munkához, emiatt döntöttem Kövesd mellett. Számítok azokra, akik kulcsszerepet játszottak a feljutásban. A keretet egy pár külföldivel ki kell egészíteni, keressük a minőségi játékosokat, illetve a tehetséges magyar fiatalokat. Közönségszórakoztató, gyors, lendületes csapatot szeretnénk látni – vázolta föl a terveket Buday Dániel, akinek munkáját Juhász István és Drizner Péter is segíti majd, s hamarosan kiderül szakmai stábjának összetétele is.

Elárulta, az elnökségtől megkap minden segítséget, közösen döntenek az igazolásokban. Egy bizonyos határig tudnak elmenni, akik ebbe az anyagi, szakmai koncepcióba beleférnek, azokat a játékosokat tudják nézni. Egy-két héten belül ezekre a kérdésekre is pont kerül. Mint mondta, az élvonalhoz szintet kell ugraniuk a maradóknak, hiszen az NB I-ben keményebb, gyorsabb a játék, ezt pedig mindenkinek meg kell szokni. Meg szeretné tartani, ami jó volt az elmúlt szezonban és a saját elképzeléseit belerakni. Fegyelmezett, jól védekező csapatot, lendületes, gyors támadásokat tervezek, rengeteg munka kell ahhoz, hogy összecsiszolódjanak. A megfelelő harcmodort majd a keret kialakítása után választja ki.

- Az NB I-ben nagyon együtt vannak a csapatok. A hazai pálya, a szurkolás, közeg nagyon fontos lesz, hogy amit lehet, megnyerjünk itthon. Kiélezett mérkőzések lesznek, ebben kell felvenni a versenyt a többiekkel - magyarázta az MKC új vezetőedzője.

Buday Dániel szerint a csapat a felkészülést július 12-én kezdi, rávezetés után kemény alapozás kezdődik. Nem lesz egyszerű munka, de bízik abban, hogy a játékosok is jól állnak hozzá. A bajnokság szeptemberben kezdődik. Elsődleges céljuk a bennmaradás lesz, aminek elérése nem lesz egyszerű, egy feljutó csapatnál az első év mindig erről szól. Később lehet fokozatosan felfelé lépkedni. Szerinte a csapat alkalmas lesz a feladatra.


 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés