Breaking News:
Irányítani kell a játékot - 2018. november 25. vasárnap, 16:28
Továbbjutott a Magyar Kupában az MKC - 2018. november 22. csütörtök, 00:21
Vereségek után érkezik a Veszprém - 2018. november 05. hétfő, 21:33
Végig tapadni a Tatabányára - 2018. október 20. szombat, 15:11
Felszabadult játékot vár Buday Dániel - 2018. október 13. szombat, 00:06
Vasárnap rangadó az Eger ellen - 2018. október 06. szombat, 21:40
Kevesen is megnehezítnék a fürediek dolgát - 2018. szeptember 28. péntek, 22:25
Az olimpiai helyszínnel ismerkedett Érdi Mári - 2018. szeptember 26. szerda, 18:14
Sárosi bemutatkozott a felnőttek között - 2018. szeptember 18. kedd, 23:05
Villámrajttal verték a Diósgyőrt - 2018. szeptember 15. szombat, 23:00

A Vác ellen nyert az MKC

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Megnyerte második hazai edzőmérkőzését az MKC, a Vácot győzték le.


Képgaléria a facebook oldalunkon

 

Mezőkövesdi KC - Váci KSE 26-25 (15-12)

Mezőkövesd, 120 néző, vezette: Rostás, Szanyi

MKC: Pásztor - Jancsó 8 (3), Sztankovics 5, Zelei 1, Jóga 3, Krivokapics 1, Kovács B. 3. Csere: Tóth K. (k), Horváth 2, Rodics, Kovács P. 3, Martins, Dávid. Vezetőedző: Buday Dániel

Vác: Kovács J. 1 - Ménfői 2, Antal 2, Kocsi 2, Holpert 4 (4), Vojinovics 2, Stranigg 1. Csere: Ulicsinyi, Koczka (kapusok), Tárkányi 1, Pál 3, Horvácki 1, Kállai 2, Tyiskov 3, Kecskeméti 1. Vezetőedző: Skaliczki László

Kiállítás: 10, ill. 6 perc

Hetesek: 3/3, ill. 4/4

Az eredmény alakulása: 5-2, 9-4, 12-6, 12-10, 18-16, 22-20, 25-21

Jól kezdett az MKC a szezon végén az élvonaltól búcsúzott Vác ellen, a védekezés jól működött, sok labdát szereztek a kövesdiek és Pásztor is több védéssel járult hozzá az előnyszerzéshez. Ugyanakkor kövesdi részről is lehetett volna jobb a helyzetkihasználás, de Jancsó egy-két hibát leszámítva jól használta ki az indítások, lerohanások végén adódó helyzeteit. A félidő utolsó harmadában a váciak fölzárkóztak.

Szünet után kiegyensúlyozottabbá vált a mérkőzés, végig szoros volt az állás, 2-3 góllal tudott vezetni az MKC. Az utolsó percekben akár egyenlíthetett volna a Pest megyei gárda, végül egygólos hazai siker született.

Buday Dániel: Fiatal csapatunk van, nagyon hullámzik a játék. Jó első félidőt láttunk, amiben volt minden, jó kapusteljesítmény, védekezés, gyors gólok, szép támadások. Jött egy hullámvölgy, nem vagyunk sokan, voltak sérültek is, akiket pihentetni kellett, így a másodikban statikusabbak voltunk. A rutin is sokszor hiányzik, de az akarat megvan, sokat kell gyakorolni, hogy helyre rázódjanak a dolgok, Tudtuk, hogy a Vác rutinos csapat, 10-12 NB I-es játékos van, míg nálunk 19-20 évesek, akik eddig juniorban játszottak, vagy pár percet a felnőttben, most pedig kulcsszerep hárul rájuk. Bele kell rázódni. A védelemben sokszor rutintalanok voltunk, tanulni kell, ki az igazán veszélyes, s rájuk kimenni, a beálló körüli területet hogyan védekezzük le, a nyitott védekezés ellen 1-2 dolgot hozzá kell tenni a játékhoz, igaz, a hatosfal dominál az NB I-ben. Jókor jön ez, a csapat is tanul, az új dolgokat hozzá lehet tenni a fejlődéshez. A munkát elvégeztük amit terveztünk, vannak sérülések, ezt túl kell élni. Kevés játékosunk van, de jelen fázisban megvagyunk, fizikálisan is jó úton jár a csapat, a hátra lévő időben gyorsítjuk, pontosítjuk a dolgokat és a formát is a legmagasabb szintre hozzuk. Új igazolás egyelőre nem lesz, ha olyan esemény lesz, akkor persze kell majd erősíteni. Most együtt van a társaság, egyelőre így vágunk neki, aztán idény közben meglátjuk, hová szükséges igazolni.

Skaliczki László: Az első mérkőzésünk volt, s azt szerettem volna látni, amit gyakoroltunk, de azt csak 20-30 százalékban láttam viszont. Amikor megcsináltuk a helyzeteket, akkor kihagytuk, ütemben lőttünk, volt, hogy el sem jutottunk helyzetig. A védekezésük nehezen állt össze, nem tudtuk tartani a védővonalakat, a lerohanásaink alig jelentettek veszélyt, míg ők szépen bejöttek a területbe. Hibák voltak a szerkezetben, döntésekben, ezt nem szeretem. Nincs apelláta, a rendszerben kell játszani, azt szeretem, ha van fegyelem, taktika, s abból a játékos megcsinálja a kreativitását. A végén jól védekeztünk, volt lehetőségünk többre is. Egyet várok el, a győztes mentalitást, hogy meg akarom nyerni, a szituációt, a párharcot, a boldogságot az hozza, ha fejlődni tudok, nem az, ha felveszem a fizetésemet. Néha a beállóval való játékot megoldottuk, de kinti dolgaink talán Pál Geri kivételével nem volt olyan, mint kellene. A széleket nem nagyon játszottuk meg, indításaink sem voltak, el kell beszélgetnünk. Kevés gólt lőttünk. A kövesdiek játékban előrébb vannak, más a sebesség, a koncepciójuk begyakorolt, volt, amikor nem tudtuk tartani velük a lépést, máskor, amikor ők is forgatták a csapatot, igen. Tehetséges, jó arculatú csapat, kívánom, sok öröme legyen bennük a közönségnek.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés