Breaking News:
Túl idegesen játszottak - 2018. március 19. hétfő, 01:10
Rászolgáltak az egy pontra - 2018. március 19. hétfő, 00:44
Nehezebb lesz az éremcsata - 2018. március 18. vasárnap, 01:11
Ha érmet akarnak, nem hagyhatnak ott pontot - 2018. március 17. szombat, 15:59
Ötgólos győzelemmel javított az MKC - 2018. március 11. vasárnap, 22:52
Sokat kell javulni védekezésben - 2018. március 11. vasárnap, 12:45
Hatpontos meccset nyert a Mezőkövesd Zsóry - 2018. március 10. szombat, 21:48
Bele tudtak nyúlni a meccsbe - 2018. március 04. vasárnap, 00:33
Bravúros győzelem Újpesten - 2018. március 03. szombat, 23:43
Terített betli volt Balmazújvárosban - 2018. március 03. szombat, 11:59

Történelmet írtak Szentistvánon

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Története során először nyerte meg a megyei másodosztályú bajnokságot a Titán, sokaknak egy álma vált valóra.

Természetesen boldogok vagyunk, hogy sikerült megszerezni a 2013/2014-es szezonban az aranyérmet és nagyon elégedettek vagyunk az egész éves kiegyensúlyozott teljesítményünkkel. Rég várt siker ez jó párunknak, hiszen még mezőkövesdi anyaegyesület kötelékében kezdtük gyermekként a labdarúgást és értünk el sikereket, egy újabb álom teljesült megkoronázva az elmúlt lassan 20 évet és a köztünk ez alatt kialakult baráti köteléket.

Az egész éves munka, az erőfeszítések, a mérkőzésen, edzésen megtett minden egyes méter meghozta gyümölcsét. Úgy érezzük, hogy megérdemelt helyre került a bajnoki trófea, hiszen a statisztikákat figyelembe véve a 30 bajnoki mérkőzésből 24-en begyűjtöttük mind a 3 pontot, 2 döntetlen mellett mindössze 4 mérkőzésen szenvedtünk vereséget. A csapat erejét jól jelzi, hogy már a bajnokság vége előtt, a 26. fordulóban bajnokot hirdettek a közép csoportban, végül 11 pontos előnnyel zártuk a 2013/2014-es kiírást. A statisztikához hozzátartozik, hogy a bajnokság során 16 mérkőzésen kapott gól nélkül hagytuk el a pályát, ennek köszönhetően legkevesebb kapott góllal, mindössze 27-el és a legjobb gólaránnyal +55-tel zártuk az idényt.

A tavaszi szezonban nem nagyon emelnék ki egyetlen mérkőzést sem, mert szinte mindegyikhez úgy álltunk hozzá, hogy egy újabb BL döntő a bajnokság megnyeréséig, kivéve talán a mezőkövesdi stadionban rendezett már tét nélküli mérkőzésünket, ahol 450 néző csodálatos hangulatot teremtett számunkra.

A csapatrészeket elemezve a kapus poszton egy kiegyensúlyozott, megbízható NB3-as rutinnal rendelkező Bukta Norbertet a bajnokság legjobb kapusaként tudnánk kihozni egész éves teljesítményét tekintve. A hátvédsor teljesítménye is megbízható volt ,köszönhető az NB2-őt is megjárt Pelyhe Tamás, és a Mezőkövesden nevelkedett Lakatos Bálint vezérletének köszönhetően, jó egységet alkottak Panyi József, Baranyi Henrik, a középpályát is felszántó Tóth Attila, és Gilányi Richárd alkotta hátvédsorral.

A középpályán kiemelkedő teljesítménnyel és hozzáállással Lázár Levente és Karancsi Zoltán 12-12 gólig jutottak, míg a csapatkapitányunk Ferenczi György minden egyes pályára lépése során győzelemre tudta vezetni a gárdát. Ebben a csapatrészben több rutinos Mezőkövesden nevelkedett labdarúgót tudott Nyikes Mátyás harcba küldeni, név szerint: Bacsik Zoltán, Csuhai Ottó, Kispál Dániel, Nagy Norbert László személyében. Fontos gólokkal tettek a csapat sikeréhez szélsőink is Veres Dániel, Aranyosi Tamás, Koncz Gábor, Szepesi Attila, Hargitai Ádám személyében.

A csapat legeredményesebb játékosa Sajtós Norbert lett 18 góllal.

Külön öröm volt számunkra, hogy edzőnk Nyikes Mátyás, és elnökünk Koncz Áron is pályára lépett a bajnokságban, és ezzel, mint játékosok is történelmet írtak Szentistván sportéletében, mivel még megyei másodosztályú bajnokcsapatot nem ünnepelhetett a község.

Szeretnénk megköszönni polgármesterünk Koncz József egész éves segítségét, támogatását, illetve szurkolóink, segítőink, technikai vezetőnk Dávid Tibi bácsi példamutató hozzáállását, munkáját.

Karancsi Zoltán 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés