Breaking News:
Az ózdi meccs mutatja meg, mit ér a mostani döntetlen - 2017. december 11. hétfő, 00:31
Versenyben akarnak maradni a bronzéremért - 2017. december 11. hétfő, 00:09
Jól felkészült a Kecskemét - 2017. december 10. vasárnap, 23:49
Pontvesztés a Kecskemét ellen - 2017. december 10. vasárnap, 22:58
Alkalmatlan időjárás, alkalmatlan pálya - 2017. december 10. vasárnap, 15:57
Egyszerűsíteni kellett a játékot - 2017. december 10. vasárnap, 14:34
Nem tragédia a balmazi döntetlen - 2017. december 10. vasárnap, 13:46
Áramszünet után gólszünet - 2017. december 09. szombat, 22:26
Az őszi elsőség a cél - 2017. december 09. szombat, 14:50
Mentálisan, fizikálisan is készek a harcra - 2017. december 09. szombat, 02:23

Alázat és küzdeni tudás kell a Vasas ellen

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Szalai Attila az elmúlt két hétben az U21-es válogatottban élhetett át sikereket.


Fotó: MTI, Illlyés Tibor

 

- A csapatból talán te lehetsz a legjobb lelkiállapotban, milyen volt számodra ez a két hét?

- Számomra jól telt az elmúlt 10-12 nap, két selejtező mérkőzést játszottunk az U21-es válogatottal. Az első meccsen itthon a svédek ellen szerepeltünk, jól is indult a találkozó, 2-0-ra vezettünk. Sajnos aztán túlságosan magunkra engedtük őket és későn tudtunk váltani, így 2-2-es döntetlen lett a végeredmény. Szerintem és társaim szerint a svédek ellen nem rossz a döntetlen, de a mérkőzésen a győzelem lett volna elfogadható. A két meccs között rendeztük a sorokat, kiutaztunk Ciprusra. Nehezen indult a meccs, az első 15-20 percben nem találtuk a játékunkat, de aztán sikerült hamar váltanunk, magabiztosan, 2-0-ra nyertük.

- Milyen esélyek volnának a plusz két ponttal?

- Jobban állnánk, de most is ott vagyunk a második helyen, holtversenyben a svédekkel, ők gólaránnyal vannak előttünk. Rengeteg van hátra, tavasszal hat meccsünk lesz, azokon jól kell szerepelnünk, és bravúrt is kell hozni, hogy harcoljunk a továbbjutásért.

- Az MLSZ oldalán már középpályásként neveztek be és ott is szerepeltél, mennyire áll közel hozzád ez a poszt, és milyen feladataid voltak?

- A válogatottban a 3-5-2-es taktikai hadrendet alkalmazzuk, én voltam a balszélső. Annyit jelent, hogy az ellenfélnek megfelelően vagy többet kell védekezni, vagy többet támadni, az egész oldalt meg kell próbálni bejátszani. Feladatom leginkább az volt, hogy stabilitást adjak a védelemnek, a támadást segítsem, akár beadásokkal, illetve érkezéssekkel, ha a másik oldalon folyik az akció.

- Vissza kell zökkenni a hazai posztodra?

- Mindkét poszton szívesen játszom és fontos meccseken szerepeltem mindkét pozícióban, nem lesz nagy váltás. Az első percben át fog állni az agyam és meg fogom oldani a feladatomat.  Amikor idekerültem, játszottam balhátvédet, az kicsit más, nem lehet szabadon fölmenni mint középpályásként.

- A Vasas ellen mit vársz, mivel lennél elégedett?

- Természetesen győzelemmel, ez a cél, remélem sikerül is megvalósítani. Szerintem egységesen, csapatként való szerepléssel, alázattal, soha meg nem alkuvó küzdeni tudással tudjuk őket legyőzni.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés