Breaking News:
Az ózdi meccs mutatja meg, mit ér a mostani döntetlen - 2017. december 11. hétfő, 00:31
Versenyben akarnak maradni a bronzéremért - 2017. december 11. hétfő, 00:09
Jól felkészült a Kecskemét - 2017. december 10. vasárnap, 23:49
Pontvesztés a Kecskemét ellen - 2017. december 10. vasárnap, 22:58
Alkalmatlan időjárás, alkalmatlan pálya - 2017. december 10. vasárnap, 15:57
Egyszerűsíteni kellett a játékot - 2017. december 10. vasárnap, 14:34
Nem tragédia a balmazi döntetlen - 2017. december 10. vasárnap, 13:46
Áramszünet után gólszünet - 2017. december 09. szombat, 22:26
Az őszi elsőség a cél - 2017. december 09. szombat, 14:50
Mentálisan, fizikálisan is készek a harcra - 2017. december 09. szombat, 02:23

Tizennégy meccs után újra győzelem

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Tizennégy forduló után újra győzött a Mezőkövesd Zsóry, s elmozdult az utolsó helyről.

 

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-1)
Bozsik József Stadion, 1000 néző, v.: Iványi
Budapest Honvéd: Gróf - Baráth, Kamber, Deák - Laczkó (Lukács, 60.), Gazdag, Banó-Szabó, Holender - Eppel, Lanzafame, Danilo. Vezetőedző: Eric van der Meer
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Lázár, Hudák, Szeles, Szalai - Iszlai, Vadnai, Mlinar, Strestík (Cseri, 65.) - Koszta (Pillár, 89.), Novák (Veszelinovics, 81.). Vezetőedző: Kuttor Attila
gólszerzők: Danilo (1.), illetve Novák (10.), Koszta (15.)

Az első két mérkőzését nyerte meg eddig a bajnokságban a Mezőkövesd Zsóry, azóta viszont nem működött a három pont receptje, legfeljebb döntetlenek sikerültek a bajnokságban, egészen 14 fordulón keresztül, amellyel beállították az első NB II-es idény negatív rekordját. Meg viszont nem döntötték, hiszen megtört a jég és a Honvéd otthonában megszerezte a három pontot az együttes.
Pedig a hazaiak már az első percben vezettek, Eppel elől mentettek a védők szögletre, a sarokrúgás után viszont előbb Eppel fejelt, ezt még védte Dombó, Danilo viszont belőtte a kipattanót. Az egyenlítésre kicsit többet kellett várni, mint a múlt héten a Vasasnak, a 9. percben jutott szabadrúgáshoz a Mezőkövesd, Strestík adott középre, Novák pedig gólt fejelt.
Ívelések, szabadrúgások sorjáztak a következő percekben, mindkét kapusnak volt dolga, Gróf Novák fejesét és Lázár lövését hárította, Szeles lövésénél pedig a kapufa védett helyette. A túloldalon Dombónak Lanzafame fejesénél volt dolga. És még csak a játékrész közepénél tartottak a csapatok. A folytatásban is akadtak lehetőségek, főleg Lanzafame előtt, de gól egyikből sem született.
A második félidő elején előbb a hazaiaknak volt jó támadásuk, majd a kövesdieknek, utóbbi pedig eredményes is volt. Koszta Márk lépett ki a védők között jó ütemben és a kapus mellett lőtt a hálóba. A játékrész közepén Eppel előtt adódott egyenlítési lehetőség, Dombó viszont hárított. Támadásban maradt a Honvéd, de ziccerük nem akadt. Az utolsó tíz percben és a hosszabbításban azonban a kontrázó Kövesd szerezhetett volna újabb gólokat, előbb Cserinek kellett volna az üresen érkező Kosztához eljuttatnia a labdát, de nem sikerült. A vége előtt nem sokkal még a hazaiak okoztak kavarodást a kövesdi kapu előtt, majdnem egyenlítettek is, a kapus és a védők menteni tudtak. A hosszabbításban Cseri lőtt a felső lécre éles szögből, később pedig Veszelinovics kapott jó labdát és lőtt kapura jobbról, de Gróf védeni tudott. A szöglet után le is fújta a találkozót a játékvezető. A Mezőkövesd Zsóry elmozdult az utolsó helyről.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés