Breaking News:
Aki így tud játszani, az komoly élcsapat - 2018. február 19. hétfő, 00:41
Csupaszív játékot mutatott az MKC - 2018. február 18. vasárnap, 23:41
Bravúros győzelem Algyőn - 2018. február 18. vasárnap, 23:05
Megerősödött Algyő ellen játszanak - 2018. február 16. péntek, 21:53
Ötször kellett megnyerni a mérkőzést - 2018. február 12. hétfő, 00:28
Nyolc góllal verték a Törökszentmiklóst - 2018. február 11. vasárnap, 05:08
Kellő koncentráltság és akarat - 2018. február 09. péntek, 22:53
Legyőzte bolgár ellenfelét az MSE - 2018. február 06. kedd, 00:13
Mezőkövesdi tűzoltó nyerte a snowboard-versenyt - 2018. február 05. hétfő, 22:13
Tisztes helytállás, kis szerencse - 2018. február 04. vasárnap, 17:34

Tizennégy meccs után újra győzelem

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Tizennégy forduló után újra győzött a Mezőkövesd Zsóry, s elmozdult az utolsó helyről.

 

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-1)
Bozsik József Stadion, 1000 néző, v.: Iványi
Budapest Honvéd: Gróf - Baráth, Kamber, Deák - Laczkó (Lukács, 60.), Gazdag, Banó-Szabó, Holender - Eppel, Lanzafame, Danilo. Vezetőedző: Eric van der Meer
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Lázár, Hudák, Szeles, Szalai - Iszlai, Vadnai, Mlinar, Strestík (Cseri, 65.) - Koszta (Pillár, 89.), Novák (Veszelinovics, 81.). Vezetőedző: Kuttor Attila
gólszerzők: Danilo (1.), illetve Novák (10.), Koszta (15.)

Az első két mérkőzését nyerte meg eddig a bajnokságban a Mezőkövesd Zsóry, azóta viszont nem működött a három pont receptje, legfeljebb döntetlenek sikerültek a bajnokságban, egészen 14 fordulón keresztül, amellyel beállították az első NB II-es idény negatív rekordját. Meg viszont nem döntötték, hiszen megtört a jég és a Honvéd otthonában megszerezte a három pontot az együttes.
Pedig a hazaiak már az első percben vezettek, Eppel elől mentettek a védők szögletre, a sarokrúgás után viszont előbb Eppel fejelt, ezt még védte Dombó, Danilo viszont belőtte a kipattanót. Az egyenlítésre kicsit többet kellett várni, mint a múlt héten a Vasasnak, a 9. percben jutott szabadrúgáshoz a Mezőkövesd, Strestík adott középre, Novák pedig gólt fejelt.
Ívelések, szabadrúgások sorjáztak a következő percekben, mindkét kapusnak volt dolga, Gróf Novák fejesét és Lázár lövését hárította, Szeles lövésénél pedig a kapufa védett helyette. A túloldalon Dombónak Lanzafame fejesénél volt dolga. És még csak a játékrész közepénél tartottak a csapatok. A folytatásban is akadtak lehetőségek, főleg Lanzafame előtt, de gól egyikből sem született.
A második félidő elején előbb a hazaiaknak volt jó támadásuk, majd a kövesdieknek, utóbbi pedig eredményes is volt. Koszta Márk lépett ki a védők között jó ütemben és a kapus mellett lőtt a hálóba. A játékrész közepén Eppel előtt adódott egyenlítési lehetőség, Dombó viszont hárított. Támadásban maradt a Honvéd, de ziccerük nem akadt. Az utolsó tíz percben és a hosszabbításban azonban a kontrázó Kövesd szerezhetett volna újabb gólokat, előbb Cserinek kellett volna az üresen érkező Kosztához eljuttatnia a labdát, de nem sikerült. A vége előtt nem sokkal még a hazaiak okoztak kavarodást a kövesdi kapu előtt, majdnem egyenlítettek is, a kapus és a védők menteni tudtak. A hosszabbításban Cseri lőtt a felső lécre éles szögből, később pedig Veszelinovics kapott jó labdát és lőtt kapura jobbról, de Gróf védeni tudott. A szöglet után le is fújta a találkozót a játékvezető. A Mezőkövesd Zsóry elmozdult az utolsó helyről.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés