Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Bravúros győzelem Újpesten

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Sosem nyert korábban az Újpest első csapata ellen a Mezőkövesd, egészen szombat estig.

 

Újpest FC - Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1546 néző, vezette: Vad II. (Berettyán, Kóbor)

Újpest FC: Pajovics - Pauljevics, Litauszki, Pávkovics, Burekovics - Nwobodo, Onovo (Szankovics, 84.) - Simon K., Nagy D., Zsótér (Balázs B., 84.) - Novothny (Tischler, 68.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Mezőkövesd: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Mlinar, Iszlai - Cseri (Lázár, 85.), Bognár, Tóth B. (Misák, 65.) - Novák (Koszta, 65.). Edző: Kuttor Attila
gólok: Novothny (4., 11-esből), Nagy D. (56.), illetve Mlinar (41.), Koszta (70., 78., a másodikat 11-esből)

Kétszer is hátrányba került, de három gólt rúgva nyerni tudott Újpesten a Mezőkövesd Zsóry. Az első lövés a kövesdieké volt az első percben, de az első gólra sem kellett sokáig várni, csak a harmadik percig. Szöglethez jutott az Újpest, de először nem engedte elvégezni a játékvezető, mert az egyik hazai játékos Hudák mellett a földre került. Aztán a beíveléskor Novothny esett a földre Hudákkal, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, s egy sárga lapot is kiosztott a kövesdi védőnek. A tizenegyest Novothny lőtte a kapuba.
A hatodik percben Novák lőtt kapura, Pajovics pedig védeni tudott. A következő percekben a hazaiaknak voltak lehetőségei, előbb egy szöglet után fejeltek a kapu mellé, majd egy indítást szedett föl Dombó. A 21. percben Bognár lőtt egy szabadrúgást a kapu fölé, majd Mlinar távoli kísérlete szállt fölé. A 27. percben Dombónak és Katanecnek volt dolga, a kapu szájából vágták ki a labdát a közeli újpesti lövéseknél. A 34. percben Bognár lövését fogta az újepsti kapus. A 40. percben veszélyes kontrát vezettek a lila-fehérek, Novohny törhetett kapura, de a kifutó Dombó megszerezte a labdát, hiába esett nagyot a csatár, nem járt büntető. Az ezt követő kövesdi támadás egy Mlinar-lövéssel fejeződött be, a horvát középpályás bombája a kapuban landolt. Ez volt az első gólja kövesdi színekben.
A szünetet követően a hazaiak játszottak fölényben, előbb egy fejesük tartott kapura, majd az oldalhálót találták el. Az 56. percben Nagy szerzett vezetést az Újpestnek, egy kipattanót vágott a léc alá közelről. Egy perccel később Novák előtt volt az egyenlítési esély, de menteni tudott előle a kapus.
A 61. percben Nagy lőtt kapu fölé egy szabadrúgást, majd a túloldalon Misák fejese ment mellé. A 70. percben egyenlített a nem sokkal korábban beállt Koszta Márk. A hazai védők kivágták az oldalvonalon túlra a kapus elől a labdát, majd a bedobás után Koszta megelőzte a védőt és a kapus mellett a hálóba lőtt. Nyolc perccel később a kövesdi 16-osnál szerzett  labdát Cseri, Bognárhoz passzolt, aki Kosztát ugratta ki. A kimozduló Pajovics a kövesdi támadó lábát kapta el, emiatt büntetőhöz jutott a Mezőkövesd. A 11-est a sértett lőtte a bal alsó sarokba.
Az utolsó percek is tartogattak eseményeket, a 89. percben egy nagy ziccert hagyott ki az Újpest, Tischler lőtt fölé, majd a 93. minutumban még Dombó fogta Obinna lövését, vagy beadását, s ezzel ért véget a találkozó.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés