Breaking News:
Irányítani kell a játékot - 2018. november 25. vasárnap, 16:28
Továbbjutott a Magyar Kupában az MKC - 2018. november 22. csütörtök, 00:21
Vereségek után érkezik a Veszprém - 2018. november 05. hétfő, 21:33
Végig tapadni a Tatabányára - 2018. október 20. szombat, 15:11
Felszabadult játékot vár Buday Dániel - 2018. október 13. szombat, 00:06
Vasárnap rangadó az Eger ellen - 2018. október 06. szombat, 21:40
Kevesen is megnehezítnék a fürediek dolgát - 2018. szeptember 28. péntek, 22:25
Az olimpiai helyszínnel ismerkedett Érdi Mári - 2018. szeptember 26. szerda, 18:14
Sárosi bemutatkozott a felnőttek között - 2018. szeptember 18. kedd, 23:05
Villámrajttal verték a Diósgyőrt - 2018. szeptember 15. szombat, 23:00

Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Drazsics győztes gólja után a kövesdi csapat örülhetett a diósgyőri stadion avatóján.

 

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 12 753 néző, vezette: Erdős (Berettyán, Szécsényi)
Diósgyőri VTK: Antal - Nagy T., Karan, Forgács, Tamás - Vela (Makrai, 70.), Busai, Kocsis (Óvári, 79.), Ugrai - Joannidisz, Bacsa (Hasani, 74.). Vezetőedző: Fernando Fernandes
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Pillár, Szeles, Katanec, Vadnai - Farkas, Iszlai, Cseri (Szalai, 85.), Tóth B. (Drazic, 45+1.) - Koszta (Novák, 93.), Bognár. Edző: Kuttor Attila
gólszerző: Drazsics (89.)

Kövesdi győzelmet hozott az új miskolci stadion avatója. A mérkőzést megelőzően ünnepséget rendeztek zenével, tánccal, zászlós bemutatóval, az ikonok bevonulásával, valamint Fürjes Balázs kormánybiztos és Kriza Ákos polgármester köszöntőjével. Mindketten méltatták a 108 esztendős sportegyesületet és szurkolóit, az egyesület szakosztályainak sikereit, illetve köszönetet mondtak a stadionépítést finanszírozó kormánynak. A szurkolók végig fütyültek Kriza szavai alatt, de először Fürjes beszéde előtt hangzott fel a koncert, amikor az eddigi MSZP-s parlamenti képviselő Varga László helyett Hubay Györgyöt dicsérte.
A beszédek után két utánpótlás focista vehette át a stadion kulcsát, majd elhangzott az "Amíg élek én". A csapatokat egész stadionos élőképpel köszöntötték a drukkerek.
A mérkőzés diósgyőri lehetőségekkel, illetve kövesdi góllal indult, utóbbit viszont nem adták meg. A hetedik percben Joannidisz elől mentettek a kövesdi védők, majd a kilencedik percben egy szöglet után rezdült a diósgyőri háló, de érvénytelen volt a találat a kapussal szemben történt szabálytalanság miatt. A 12. minutumban hazai szabadrúgás ment mellé, majd Nagy Tibor egy legurított szabadrúgást lőtt mellé.
Ezt követően inkább a vendégek akarata érvényesült. Tóth és Szeles sok labdát szerzett és segítette a támadásokat.  A 20. percben Tóth Bence lövése pattant szögletre, majd Cseri éles szögből oldalhálóba lőtt., s Kosztának is volt egy kaput elkerülő fejese néhány percen belül. Az első fél óra végén vadnai lőtt fölé. A 35. minutumban Joannidisz fejelt a felső lécre. A 43. percben egy szöglet után Iszlai lövésébe ért bele a kapus. A hajrában az ellenfelet és magát sem kímélő Tóth Bencét egy szerelése után le kellett cserélni. A ráadásban Vela lövését blokkolták a kövesdi védők, majd Busai lövése szállt fölé.
A második félidő diósgyőri lánykéréssel kezdődött, hogy aztán Cseri 22 méteres, kaput elkerülő lövése következzen.  A hazai szurkolók pár perc elteltével görögtüzeztek egyet, ez az időszak nem hozott sok izgalmat. A kövesdi csapat irányított egyre inkább. A 60. percben Koszta lövését fogta Antal, majd Pillár fejese ment fölé, majd egy szabadrúgás ment a miskolci kapus kezébe. A 64. percben Joannidisz fejesét fogta Dombó, a túloldalon pedig Koszta távoli kísérletét Antal Botond. A 70. percben Busai lövésébe az utolsó pillanatban vetődtek bele a védők. A hazai szurkolók elégedetlenek voltak a látottakkal, de a kövesdi fölény még ezután következett.
Előbb Vadnai lőtt távolról, majd Koszta 13 méterről, de Antal bravúrral védett. Utána Drazsics 25 méteres lökete szállt fölé. A 79. minutumban Cseri lövését blokkolták, majd egy hazai lövés ment éppen mellé. Bognár, majd Koszta kísérlete is elkerülte a kaput, hogy a 88. percben utóbbi adjon egy remek ütemű passzt Drazsicsnak, aki Antal mellett a hálóba lőtt, a kövesdi szektorban pedig ünneplés kezdődött. A hosszabbításban még Dombónak kellett odatennie magát Hasani lövésénél és Ugrai szabadrúgásánál. Győzelmével a Mezőkövesd ismét a vonal fölé került, egy ponttal megelőzve a még szintén bennmaradó Diósgyőrt. A miskolci drukkerek meccs után tüntettek a játékosok ellen.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

  • алмазная резка almbur.com.ua
  • алмазное сверление www.stenorez.com.ua
  • стена плача молитва
  • изготовление значков, магнитов, объемных наклеек на заказ free-forum.com.ua
  • строительство из дерева Plotnik
  • лаборатория стекла https://soglassie.com.ua
  • ремонты от компании StroySila