Breaking News:
Fiatal, ütőképes gárdát szeretne - 2018. május 31. csütörtök, 22:23
Potyagóllal nyert az Újpest - 2018. május 27. vasárnap, 22:19
Győzött a Kövesd Felcsúton - 2018. május 19. szombat, 23:28
Vigyék tovább az egységet - 2018. május 15. kedd, 23:44
Drizner Péter marad, kérdés, milyen minőségben - 2018. május 14. hétfő, 21:47
Nagy feladata lesz az elnökségnek - 2018. május 13. vasárnap, 15:46
A Kelet bajnoka az MKC! - 2018. május 13. vasárnap, 01:01
Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry - 2018. május 13. vasárnap, 00:26
Drizner Péter: óriási dolog lenne a bajnoki cím - 2018. május 11. péntek, 20:13
Kövesdi öröm a diósgyőri stadionavatón - 2018. május 05. szombat, 23:14

Legyőzte egyik üldözőjét a Mezőkövesd Zsóry

SatartlapGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark

Koszta első percben szerzett góljával nyerte a kiesési rangadót a Mezőkövesd Zsóry.

 

Mezőkövesd Zsóry FC - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, 1500 néző, vezette: Szőts (Farkas, Medovarszki)
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas D., Pillár, Katanec, Szalai A. - Cseri (Mlinar, 78.), Iszlai, Szeles, Koszta - Bognár (Oláh B., 90.) - Drazsics (Novák, 78.). Edző: Kuttor Attila
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda (Zsiga, 73.), Sigér, Mausiradze (Arabuli, 59.), Haris - Rudolf (Erdei, 78.), Andrics. Vezetőedző: Horváth Ferenc
gól: Koszta (1. perc)

Mint utólag kiderült, az első néhány másodpercben eldőlt a Mezőkövesd Zsóry - Balmazújváros kiesési rangadó. Az őrizetlenül hagyott Koszta Márk fél perc után Cseri beívelését fejelte a vendégek kapujába. Ezután kövesdi helyzetek következtek zsinórban, az elején még mellé, de Bognár lövését például fölé kellett ütnie Horváthnak a 17. percben.Az első vendég helyzetre a 19. percig kellett várni, amikor egy szabadrúgást paskolt fölé Dombó. Öt perc múlva a senki által nem zavart Rus ígéretes helyzetben lőtt nagyon mellé, A játékrész derekától ismét a Kövesdnek volt több lehetősége, Koszta lövését Horváth szögletre ütötte, majd a beadást Szalai fejelte fölé a 27,. minutumban. Az első félóra végén Rudolf kapott sárgát azért, mert már másodszor akadt össze Dombóval. A 36. percben kettőre növelhette volna előnyét a hazai csapat, de egy támadáson belül háromszor is hibáztak a kövesdi csatárok. Először Bognár lőtte a kapusba a labdát, majd Cseri tett ugyanúgy, végül Drazsics lőtte mellé. a hajrában Katanec lövésébe ért bele Szalai, de a labda végül elkerülte a kaput. A végén Katanec és Sigér összefejeltek, a szünet után mindketten kötéssel a fejükön játszottak.
A második félidőben többet támadott a Balmazújváros, az 53. percben Andrics révén kapufáig jutottak egy szabadrúgást követő ívelt fejessel, az ismétlést fölé lőtték a vendégek. Kisvártatva Iszlai kapu mellé tartó lövését, illetve Varga 22 méteres, fölé szálló lövését lehetett feljegyezni. Koszta egy szabadrúgásból az oldalhálót találta el, majd Sigér 18 méterről tekert mellé.
Az utolsó húsz percben küzdött az egyenlítésért a Balmaz, s voltak is lehetőségeik, de Dombó a helyén volt, vagy sikerült menteni az utolsó pillanatban, s előfordultak kaput el nem találó lövések is. Kövesdi részről még Kosztának és Nováknak lett volna alkalma növelni az előnyt, nem sikerült, de így is megszerezték a győzelmet, amellyel lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a kieső helyen lévőkkel szemben.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés